30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Valiliğe yeni logo

MALATYA VALİLİĞİ'NE YENİ LOGO

Malatya Valiliği için yeni logo belirlendi. Yarışmaya İstanbul'dan katılan Elif Şit'in eserinin Malatya Valiliği Logosu olarak belirlendiği bildirildi.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sürekli yenilenen ve gençleşen, hem tarihi değerleri, hem çağdaş nitelikleriyle yüksek yaşama standartlarına sahip ve örnek bir şehir olma yolunda kendini sürekli geliştiren Malatya'nın bu özelliklerini yansıtacak ve Malatya Valiliği kurum kimliğinde kullanılacak, özgün amblem/logonun tasarlanması amacıyla 18 Ocak 2010-15 Mart 2010 tarihleri arasında bir yarışma düzenlenmiştir" şeklinde belirtildi.

"Yarışmaya 441 kişi bin 81 eserle katılmış olup, Grafikerler Meslek Kuruluşu (GMK) Başkanı Yeşim Demir, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Prof.Hasip Pektaş, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Prof.Fikret Uçar, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Öğretim Görevlisi Fazıl Ercan ve İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümünden Okutman Fehmi Kolçak'tan oluşan seçici kurul 21 Mart 2010 tarihinde tüm eserleri tek tek değerlendirmiş, değerlendirme

neticesinde; yarışmaya ELFİDA Rumuzu ile İstanbul'dan katılan Elif Şit'in eseri Malatya Valiliği Logosu olarak belirlenmiştir. Valiliğimizce de seçici kurulun kararı uygun görülmüştür" denilen açıklamanın son bölümünde şunlar belirtildi:

"Bir logonun kavram veya bilgileri en kısa sürede net biçimde ifade etme becerisi taşıması gerektiğinden hareketle bu logoda M harfi, kemerler, Malatya'nın tarihi dokusunu çağrıştıran formlar ve Kayısı biçimi ustalıklı bir biçimde dengeli olarak bir araya getirilmiştir. Ayrıca leke değeri olarak da çok güçlü bir forma sahiptir. Küçüldüğü zaman bile anlamından yitirmeler olmamaktadır. T.C Malatya Valiliği sözü de doğru bir dizayn ile yerleştirilmiştir. Seçilen renklerde hem kurumsal hem de dinamik bir tercih kullanılmıştır."

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 12:10:00
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 12:16:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?