6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Van'ın futbol yıldızları Malatya'da

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu ile Danone'nin işbirliğiyle bu yıl 8'ncisi düzenlenen 'Geleceğin futbol yıldızları' futbol turnuvasına katılacak Van futbol ekibi, Malatya'ya gitti. 

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muzaffer Aktuğ'un başkanlığında beden eğitimi öğretmenlerinden oluşturulan il komitesi, yaklaşık 2 ay içinde bütün okulları titiz bir taramaya aldılar. 

Burada tespit edilen 12 minik futbolcu, Van'ı temsilen Malatya Bölge Karması'na katılmak için bugün Malatya'ya gitti. 

1995-1996 doğumlu ilköğretim okulu öğrencilerinin katıldığı bir turnuva olduğunu belirten yetkililer, Türkiye'nin 81 ilinde düzenlenen il birincilikleri veya il karma takımların bölge şampiyonlukları için
mücadele edecekleri kaydedildi. 

Van il karmasının içinde yer aldığı Malatya bölgesindeki müsabakalar, 25 Nisan'da başlayacak. 16 takımın yer aldığı müsabaka 4 grup ve 4'erli takım halinde yapılacak. 

B grubunda mücadele edecek olan Van il karması, ilk maçını Adıyaman karması ile yapacak.
Grup birinciliği sonrasında belirlenen takımlar, İstanbul'da düzenlenecek Türkiye Birinciliği'nde mücadele edecek. Türkiye Birinciliği sonrasında en yetenekli küçük futbolculardan seçilerek oluşturulacak Danone Küçükler Türkiye Futbol Takımı ise Fransa'da düzenlenecek Danone Uluslar Kupası'nda Türkiye'yi temsil edecek.
İha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2007 Pazartesi 23:25:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?