3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Vefa borcunu böyle ödüyorlar

Malatyalı 32 işadamının bir araya gelerek 2004 yılında kurduğu Malatya Girişim Grubu, 4 ayaklı projenin ilk adımı olan alışveriş ve yaşam merkezini açmaya hazırlanıyor.

Toplam 200 milyon dolara mal olan yatırımın ilk etabı olan alışveriş merkezinin eylül ayında inşaatının tamamlanması ve ekim ayında açılması planlanıyor. Proje hakkında bilgi veren Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, projenin bugüne kadar Malatya'ya yapılan en büyük özel sektör yatırımı olduğunu söyledi.

Projenin tamamlanmasıyla yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını vurgulayan Ilıcak, "Malatya'ya yeni bir vizyon kazandırmak, kolektif iş yapmaya örnek olacak çalışmalar başlatmak, tarihi şehri çağdaş bir kent haline getirmek amacıyla Malatyalı 32 işadamının bir araya gelerek kurduğu Malatya Girişim Grubu, öncelikli hedef olarak belirlediği Malatya'daki alışveriş merkezi projesini eylül ayında hayata geçirecek.

Brüt 113 bin 442 metrekarelik inşaat alanıyla, dünya standartlarında modern bir alışveriş merkezi, 5 yıldızlı bir otel, tam donanımlı özel hastane, 200 lüks konutu içerisinde bulunduran proje, Malatya'da ilk ve tek olma özelliği taşıyor." dedi. Erman Ilıcak'ın verdiği bilgiye göre, alışveriş merkezinin yüzde 30'u kiralandı. Migros, Teknosa, Koçtaş gibi markalarla sözleşme imzalanırken, Kiğılı, Sabri Özel, Crispino ve LC Waikiki gibi Malatyalı işadamlarının kurduğu diğer ulusal markaların da merkezde yer alması bekleniyor. Malatya merkezde kiraların çok yüksek olduğunu ve merkezin sıkıştığını ifade eden Ilıcak, merkezden de ciddi bir katılım beklediklerini kaydetti. Ilıcak, Malatya'daki büyük tekstil firmalarının Bangladeş, Hindistan, Mısır gibi ülkelere gitmeyi planladığına işaret ederek, bölgeye hareket getirecek bu projeyle bu firmaların Malatya'da kalmasını sağlayacaklarını açıkladı. Alışveriş merkezine yıllık ortalama 13 milyon ziyaretçi gelmesi bekleniyor.

Projenin AVM'den sonraki ayağının 22 katlı, 5 yıldızlı otel olduğunu açıklayan Erman Ilıcak, otelde spor kompleksi ve kongre merkezi de bulunacağını kaydetti. Üçüncü adımın 200 adet lüks konutu içeren konut projesi olduğunu ileten Ilıcak, son adım olarak da özel hastane yapacaklarını söyledi. Ilıcak, hastane yapımı için Acıbadem Grubu ile görüştüklerini, projenin tüm ayaklarının 2012 yılında tamamlanacağını kaydetti.

Kenan Mehmetzade - Malatya
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 15:02:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?