4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Vergi borçlularına '28 Kasım' uyarısı!

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “1 Eylül tarihi itibariyle vadesi geldiği halde ödenmeyen vergi borçlarını taksitlendirme başvuruları 28 Kasım Cuma akşamı sona erecek” uyarısını yaparak, borcu olan esnafların dilekçe ile vergi dairelerine başvurmasını istedi.

MESOB Başkanı Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, vergi borçlarının taksitlendirilmesi uygulaması kapsamında, ilk taksitin Aralık ayı içerisinde yatırılacağını aktararak, “Vergi borçlarına getirilen ödeme kolaylığı '1 Eylül 2008 tarihi itibariyle vadesi geldiği halde ödenmemiş olan, vergi dairelerince takip ve tahsil edilen, 2008 yılı gelir ve kazançları için tahakkuk eden geçici vergi ve bu vergiyle birlikte ödenmesi gereken damga vergisi hariç tüm amme alacaklarını' kapsıyor. Uygulamadan yararlanmak isteyenler esnaflarımız 28 Kasım 2008 mesai saati bitimine kadar bağlı oldukları vergi dairelerine yazılı olarak tecil ve taksitlendirme talebinde bulunmalılardır. Taksitlendirme için başvuranların veri ve diğer borçları, 18 ay süreyle taksitlendiriliyor Yeni düzenlemede, normal şartlarda yüzde 24 olan yıllık tecil faizi yerine, taksitlendirmeye gidenlere yıllık yüzde 3 tecil faizi işletiliyor. İlk taksit Aralık ayı içinde ödeyecek” şeklinde bilgi verdi. Keskin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Esnaf ve sanatkarlarımız, uygulama kapsamında tüm vergi borçları için talepte bulunacaklardır. Esnafımız, toplam 50 bin YTL'ye kadar olanlar vergi borçları için teminat vermeyeceklerdir, ancak toplam borcu 50 bin YTL'yi aşan kısmının ise yarısı kadar teminat vereceklerdir. Esnaf ve sanatkarlarımız, Motorlu Taşıt Vergisi borçlarını da bu uygulama kapsamında taksitlendirileceklerdir. Motorlu Taşıtlar Vergisinin taksitlendirilmesi halinde, taşıtlarının satış veya devir yapabilmeleri için tecil edilen borçların tamamının ödenmesi şartı aranıyor.”

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 19:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?