4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Vergi rekortmenleri açıklandı

Malatya'da Kurumlar Vergisi rekortmeni Duygu Sağlık Grubu oldu.

Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, Vergi Dairesi Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, kurumlar vergisi rekortmenlerini açıkladı. Özkök, ilk 3 sırayı alan kurum temsilcilerine plaket verdi.

Vergi rekortmenliğinde ilk sırayı Duygu Sağlık Grubu'na ait Ultra Emar Sağlık Hizmetleri Ltd.Şti. 1 milyon 144 bin YTL tahakkuk eden vergi ile aldı. İlk 10 sırayı alan kurumlar ve tahakkuk eden vergi miktarları şöyle:

"Merkez Yapı 594 bin YTL, Maksan Malatya A.Ş. 560 bin YTL, Yeni Doğuş Sağlık ve Medikal A.Ş 480 bin YTL, Malatya Belediyesi Esenlik Şti 421 bin YTL, Özel EGM Hayat Hastanesi Ltd.Şti 302 bin YTL, Elit Sağlık Hizmetleri A.Ş 281 bin YTL, Oralgaz Sanayi ve Ticaret A.Ş 233 bin YTL, Arma Yapı 215 bin YTL, Güngör Tarım İnşaat A.Ş 204 bin YTL."

Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, "Bir önceki yıla göre mükellef sayısında toplam 160 adet artış gerçekleşirken, beyana dayanan kurumlar vergisi matrahında bir önceki yıla göre toplam yüzde 41,46 tahakkuk eden kurumlar vergisinde yüzde 40,08 artış gerçekleştirilmiştir. Alınan sonuçlar kayıt dışılığın önlenmesi ve verginin tabana yayılması bakımından son derece önemlidir. Kurumlar Vergisi oranlarında sağlanan önemli indirimlere rağmen bu sonuçların alınması kayıt dışıyla mücadelede önemli bir başarı elde edildiğini son 3 yıldır yapılan çalışmaların olumlu neticelerinin alındığını göstermektedir" diye konuştu.

"Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı olarak yaptığımız tüm çalışmalarımızda yukarıda belirtildiği üzere temel amacımız, haksız rekabete neden olan ve vergide adaletsizliğe yol açan kayıt dışı ekonomi ile mücadele etmek ve kayıt dışı alanları vergilendirmekti"diyen Özkök, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Kayıt dışı ekonomi ile mücadelede başarılı olabilmemiz için toplumun tüm kesimlerinin bizlere vereceği destek çok önem arz etmektedir. Bu nedenle toplumun, tüm kesimlerden destek beklediğimizi, ayrıca belirtmek istiyorum."

.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 16:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?