4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Vergi taksitlendirmeleri açıklaması

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaf ve sanatkarların her türlü vergi borcunun 18 aya kadar taksitlendirilip, yıllık yüzde 3 oranında faiz uygulanması imkanından yararlanılmasını istedi. 

Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, Maliye Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu vergi borçlarının taksitlendirilmesi imkanından tüm esnaf ve sanatkarların yararlanmasını isteyerek, "Son dönemdeki yaşanan ekonomik gelişmeler nedeniyle sıkıntıda olan esnaf ve sanatkarlarımız, hükümetimizin bu uygulamasından memnun olmuştur. Taksitlendirilecek olan vergi borçlarına uygulanacak olan yıllık faiz oranının yüzde 24'den yüzde 3'e indirilmesi önemli bir gelişmedir. Vergi ödemek kutsal bir görevdir. Esnaf ve sanatkarlarımız yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle ödeyemediği her türlü vergi, resim, harç, fon, paylar, vergi cezası, para cezası, gecikme faizi, gecikme zammı gibi tüm vergi borçlarını tanınan süre içerisinde taksitlendirerek verilen kolaylıklardan yararlanmalıdır" dedi. 

Keskin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Maliye Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeye göre; vergi borcunun ödemesinde ilk taksit Aralık 2008 ayında başlayarak, eşit taksitler halinde olmak üzere ve yıllık yüzde 3 tecil faizi uygulanarak 18 aylık ödeme süresi tanınmıştır. Uygulama için son başvuru tarihi 28 Kasım 2008 olarak açıklanmıştır. Vergi borçlarını taksitlendirmek isteyen esnaf ve sanatkarlarımız; 28 Kasım 2008 günü mesai saati bitimine kadar bağlı oldukları Vergi Dairelerine başvurmalıdırlar. Tecil ve taksitlendirme 2008 yılı gelir ve kazançları için tahakkuk eden geçici vergi ve bununla birlikte ödenmesi gereken Damga Vergisi hariç, 1 Eylül 2008 tarihi itibariyle vadesi geldiği halde ödenmemiş olan ve Vergi Dairelerince takip ve tahsil edilen tüm vergi alacaklarını kapsamaktadır. Esnaf ve sanatkarlarımız, uygulama kapsamında tüm vergi borçları için talepte bulunacaklardır. Esnafımız, toplam 50 bin YTL'ye kadar olanlar vergi borçları için teminat vermeyeceklerdir, ancak toplam borcu 50 bin YTL'yi aşan kısmının ise yarısı kadar teminat vereceklerdir." 

Motorlu Taşıt Vergisi borçlarının da uygulama kapsamında taksitlendirileceğini belirten MESOB Başkanı Keskin, "Esnaf ve sanatkarlarımız, Motorlu Taşıt Vergisi borçlarını da bu uygulama kapsamında taksitlendirileceklerdir. Motorlu Taşıtlar Vergisinin taksitlendirilmesi halinde, taşıtlarının satış veya devir yapabilmeleri için tecil edilen borçların tamamının ödenmesi şartı aranıyor" ifadelerini aktardı.
Keskin, daha önceden vergi borçlarını tecil ve taksitlendirme yapmış olan esnafların, mevcut uygulamadan yararlanabileceğini kaydetti. 

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan'ın 13 Kasım 2008 Perşembe günü saat 13.00'de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret edeceğini belirten Keskin, "Yapılacak olan bilgilendirme toplantısına tüm esnaf ve sanatkarlarımız davetlidir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 17:03:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?