2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Vergi uygulamalarına tepki

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı'nın uygulamalarına tepki göstererek, sosyal devlet anlayışının bir kenara bırakılarak devletin verdiği yetki sınırının aşıldığını ileri sürdü. 

Vergi Dairesi Başkanlığı'nın uygulamalarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan MESOB Başkanı Şevket Keskin, "Esnaf ve sanatkar büyük sıkıntı içindedir. Sosyal devlet anlayışını bir kenara bırakıp devletin verdiği yetkiyi fazlasıyla kullanan müdürler vardır. Kimse esnafın nasıl para kazandığını ve çocuklarına nasıl baktığını düşünmüyor. Üst makamlara daha şirin görünmenin, üstlerinden nasıl aferin alacaklarını düşünüyorlar. Para kazanmayandan vergi alınamaz, kimse kendisini yargı yerine koymasın" ifadelerini ileri sürdü.
 
Keskin, "Vatandaşın çocuklarının nafakasından kesilen vergilerle maaşını alan insanlar, esnaf ve sanatkarın nasıl kazandığını biraz düşünsünler. Seçildikten sonra Malatya'yı unutan, esnafını unutan ve tamamen kendini yukarıya adayan siyasetçiler var" diyerek tepki gösterdi.
.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2006 Perşembe 12:18:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?