4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Yasa değişikliğine tepki

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Atlaş, mesleki yasalarında yapılan değişiklikteki seçimle ilgili uygulamanın muhasebecileri siyasetin içine ve gruplaştırmalara yönelteceğini söyledi.

Atlaş, yaptığı açıklamada, yasada bir değişiklik yapılacaksa, bu değişikliğin üst kuruluş olan Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği’nin önerisi ile yapılmasının doğru olacağını belirtti. Atlaş, “Acele yapılan bir değişiklik oldu. Bu değişikliklerde bizim olumlu baktığımız konularda var. Özellikle bu mesleğe sınavsız girişlerin engellenmesi ve serbest muhasebeciliğin kaldırılarak meslek camiamızdaki çok unvanlılığın azaltılması. Bu olumlu gelişmelerin yanında bizim en çok karşı çıktığımız uygulanmasında da bu meslek camiasına çok büyük zararlar vereceğine inandığımız seçim sisteminde yapılan değişikliktir. Biz yapılan uygulamanın seçimlerde fiziken uygulamanın mümkün olmadığına inanıyoruz” dedi.

Yapılan değişiklerle meslek camiası içerisine siyasetin ve gruplaşmanın gireceği kanaatinde olduklarını kaydeden Atlaş, “Bizim en çok tepkimiz bu konudadır. Haksız rekabet ve tahsilat sorunlarımız varken, bunların hiç birinde yasal düzenleme yapılmadan sadece seçim ile ilgili değişikliğin yapılmasını doğru bulmuyoruz. Bu konuda gerekli hassasiyetleri gösteriyoruz. Yasanın Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmaması için girişimlerde bulunuyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 18:17:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?