4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Yaşlı kadını dayak mı öldürdü?

Malatya'da üç yıl önce Sosyal Hizmetler'e bağlı 0-6 yaş çocuk yuvasında patlak veren dayak skandalından sonra, bu kez de bir huzurevinde tartaklanma sonrası yaşlı bir kadının öldüğü iddia edildi.

Yaşlı kadının oğlu Muhittin Us, "Annem dayak sonucu yaşamını yitirdi" diyerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yakınca beldesi yakınlarındaki huzurevinde 3.5 yıldır kalan Seher Us (84), iddiaya göre 6 Ocak günü saat 16.00 sıralarında huzurevi sakinlerinden Zübeyde Öz (75) ile tartıştı. Çorap yüzünden çıktığı öğrenilen kavgaya görevliler müdahale etti.

Müdahale sırasında bir bakıcı yaşlı kadını itti ve Us'un kafası ranzaya çarptı. Malatya Beydağı Devlet Hastanesi'ndeki müdahalenin ardından Us saat 22.00 sıralarında huzurevine götürüldü. Bir odaya alınan Seher Us, 7 Ocak'ta da iddiaya göre bir görevliyle tartışmasının ardından mide bulantısı şikâyetiyle Beydağı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Seher Us buradan, hayati tehlike kaydıyla Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk edildi ve beyin tomografisi çekildi. Hastaneye gelen jandarma ekiplerine de yaşlı kadın, huzurevi personelinin kendisini tartakladığını, yere düşüp kafasını ranzaya çarptığını anlattı. Bir süre müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edilen Us, aynı gün 15.00 sıralarında huzurevine götürüldü.

"ŞÜPHELİ ÖLÜM" DENDİ
Ayrı odada kontrol altında tutulan Seher Us, 8 Ocak saat 03.45'te yatağında ölü bulundu. Olay jandarma bülteninde "şüpheli ölüm" olarak yer alırken, Cumhuriyet Savcılığı'nın, 6-8 Ocak arasında huzurevinde görevli personelin ifadesine başvurduğu, 3 görevli için de soruşturma açtığı öğrenildi. Bu arada Malatya Valiliği de, bir ilke imza attı, yerel ve ulusal gazete temsilcilerine mail atıp, "Adli Tıp raporu çıkana kadar haber yapmayın" dedi.

Kızı: Sol bacağında ve kolunda izler vardı
Annesinin ölümüyle yıkılan, İstanbul'da yaşayan Şahver Tahtkuran (56) çarpıcı iddialar ortaya attı: "Olayın ardından hemen Malatya'ya gittim. Annemi yıkamak için gasilhaneye girdim. Sol bacağındaki belirgin izi gördüm. Sol kolunda ve suratında morluklar vardı. Geçen sene de gözü morarmıştı. Yanında bakıcısı vardı, anneme telefon vermiştim, bakıcı giderken telefonu da almış. Olay pazar günü yaşanıyor, 3 gün sonra bildiriyorlar. Sorumlu kimse bulunsun."

Sabah
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 07:04:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özlem nıl IP: 88.228.149.xxx Tarih : 15.01.2008 14:14:45

neden ınsanlar anne ve babasını bırakırlar bu huzur evıne anlamıyorum böyle seyler benı cok uzer bızlerı buyuten buyuklerımıze yapmayalım arkadaslar bunları haketmıyorlar onlar bızım basımızın tacı ya cok uzuldum basınız sagolsun:(