3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Yaşlılar Haftası kulanacak

Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, "Yaşlılarımıza hak ettiği refahı sağlamada devletimizin yanı sıra gönüllü kuruluşlarımızın ve hayırsever vatandaşlarımızın destek ve katkıları da her türlü takdire şayandır" dedi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, 18 - 24 Mart tarihleri arasında çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerle "Yaşlılar Haftası"nın kutlanacak olması nedeniyle açıklama yaptı.

Konan, "Yaşlılık her insan için değişik anlamlar ifade etmesi ile birlikte hayatın çok özel bir dönemidir. Hayattaki deneyim ve birikimler bu dönemde genç nesillere aktarılır. Yaşamını topluma ve ailesine adamış, ömrünün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş yaşlılarımızın hak ettiği refahı ve mutluluğu sağlamak toplumsal bir sorumluluktur. Devlet olarak onların, kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlayacak sosyal politikalarla mevcut hizmetlerin kalitesi ve çeşitliliğini artırmalı ve toplumsal bir duyarlılık geliştirerek huzur ve güven ortamı içinde yaşamalarını sağlamalıyız" dedi.

Konan, toplumumuzun değer yargıları arasında var olan yaşlıya saygı ve sevgi yaklaşımını, değişen toplum yapısı içinde ve bilimin ışığında profesyonelce hizmet alanlarına taşıyarak, vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti. Konan, "Devletimizin sağladığı imkanlar ve sunduğu hizmetlerin her geçen gün daha mükemmel hale getirilmesini sağlamak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bu noktada çok önemli bir hususu belirtmek
istiyorum. Yaşlılarımıza hak ettiği refahı sağlamada devletimizin yanı sıra gönüllü kuruluşlarımızın ve hayırsever vatandaşlarımızın destek ve katkıları da her türlü takdire şayandır" ifadelerini kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 15:24:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?