3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Yatırıma hücum!

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, son çıkan teşvik yasasının ardından 20’den fazla firmanın Malatya’da yatırım için müracaatta bulunduğunu belirterek, “Eczacıbaşı ve Koç Grubu da Malatya’da yatırım için arsa tahsisi talenhbiyle bize müracaatta bulundu. Ancak şuan arsa sorunumuz var” dedi.

Erkoç, yaptığı açıklamada, yeni istihdam ve teşvik paketinde Malatya’nın 4’üncü bölgede yer aldığını hatırlatarak, çok sayıda firmanın arsa tahsisi için dilekçe ile başvuruda bulunduğunu duyurdu. Eczacıbaşı’nın ilaç, Koç’un da yaş sebze ve meyve alanında 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım için kendilerine müracaatta bulunduklarını kaydeden Erkoç, şöyle devam etti:

“Son 15 gün içinde 20’nin üstünde yer tahsisi için dilekçe aldık. Bunların içinde çok ciddi gruplar var. Eczacıbaşı’nın ilaç, Koç grubunun da yaş sebze ve meyve alanında bir yatırımı söz konusu. Tabii bizler şu an için yer tahsis edebilecek konumda değiliz. Ancak alacağımız bazı önlemler var. 2002 yılından beri arsa tahsisi yapılmış, ama arsalar üzerinde bir çalışma yapmamış firmalara arsaların üzerinde çalışma yapılmaması halinde tahsisin tek taraflı feshinin olabileceğine dair tebligatlar gönderildi.”

‘Çalık’tan arsayı aldık’

2. Organize Sanayi Bölgesi’nde arsa tahsisi konusunda sıkıntılar olduğunu vurgulayan Erkoç, başlıca nedeninin uzun süre önce yatırım için müracaatta bulunarak arsa alan bazı firmaların yatırım gerçekleştirmemeleri ve arsaları işgal etmelerinden kaynaklandığını belirtti. Koç ve Eczacıbaşı için de arsa tahsisi sağlamak amacıyla yatırıma başlamayan 21 firmaya ihtar çektiklerini ifade eden Erkoç, geçmişte de benzer çözümler bulduklarını kaydetti. Hasan Hüseyin Erkoç, şöyle devam etti:

“Sağlık sektöründe yatırım yapacak bir iş adamı bizden arsa talebinde bulunmuştu. Ancak elimizde arsa olmadığı için gerçekleştiremedik. İş adamı Ahmet Çalık’a elinde bulunan ve üzerinde bina yapılmayan 30 dönümlük arsayı iade etmesini istedik. Kendisi bizleri kırmadı ve bu sayede yatırımın gelmesi sağlandı.”

AA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 20:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?