6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Yayın evi cinayetleri için 7 tutuklama

Malatya'da 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi olayı ile ilgili olarak 5'i tutuklu olmak üzere toplam 7 kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.


Zirve Yayınevi'nde 1'i Alman uyruklu toplam 3 kişinin öldürülmesi ile ilgili soruşturma kapsamında Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne teslim edilen iddianame kabul edildi. İddianamede Emre G., Hamit Ç., Cuma Ö., Salih G. ve Abuzer Y. hakkında 3'er kez müebbet hapis cezasının verilmesinin talep edildiği, Kürşat K. ve Mehmet G. hakkında ise yardım ve yataklık iddiasıyla ceza verilmesinin istendiği bildirildi. Soruşturma kapsamında 5 şüpheli hakkında ise takipsizlik kararı verilmişti.


Malatya'da Hristiyan Protestan cemaatiyle yakın ilişki içerisinde olan Zirve Yayıncılık bürosunda 18 Nisan 2007 tarihinde meydana gelen olayda; Alman uyruklu Tilmann Ekkhart Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel öldürülmüştü. Emre G., Hamit Ç., Cuma Ö., Salih G. ve Abuzer Y., Terörle Mücadele Yasası kapsamında Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 18:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?