3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Yayınevi davasında 15. duruşma

Malatya'da Zirve Yayınevi'ne düzenlenen baskında 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili görülen davanın 15. duruşması devam ediyor.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada, Emre G., Salih G., Cuma O., Abuzer Y. ve Hamit C.'nin tutuklu olarak, Kürşat K. ve Mehmet G.'nin ise tutuksuz, azmettirici iddiasıyla V.Bülent A. ve yayınevi eski çalışanı olduğu ileri sürülen Hüseyin Y.'de tutuklu olarak yargılanıyor.

Bu arada, bugünkü duruşma öncesinde Jandarma robocoplar ilk kez görev alırken, duruşmaya öldürülenler arasında bulunan Uğur Yüksel'in annesi Hatice Yüksel de geldi. Öldürülen Alman Tilmann Geske'nin eşi Suzanna Geske ise bugün görülen duruşmaya katılmadı.

Diğer yandan, duruşma öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Zirve Yayıncılık ve Dağıtım Ticaret Ltd. Şti. Avukatı Özgür Çetin, "Son olarak tutuklanan Hüseyin Y, Zirve Yayıncılık ve Dağıtım Ticaret Ltd.Şti. eski çalışanı olarak basın yayın organlarında geçmesi tarafımızdan üzüntü ile karşılanmaktadır. Kendisi ile şirketimiz arasında herhangi bir işçi-işveren ilişkisi olmadığı gibi başka bir çalışma şekli veya ilişkisi de olmamıştır" dedi.
Davanın 15. duruşması devam ediyor. 
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 10:19:01
Güncelleme :20 Şubat 2009 Cuma 11:22:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?