30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Yazar Canan Tan'a büyük ilgi

YAZAR CANAN TAN MALATYA'DA İLGİ GÖRDÜ

Yazar Canan Tan, "Töre cinayetini romanlaştıracaktım, ama vazgeçtim. Mademki kurmacalardan etkileniliyor, eğer öyle bir şeye neden olursam o anda kalemi bırakırım. Bu nedenle vazgeçtim" dedi.

Malatya Okuyor Kampanyası için Malatya'ya gelen ve Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda öğrencileri hitap eden Yazar Canan Tan, öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı. Canan Tan, burada kitaplarını da imzaladı.

Yazar Canan Tan, töre cinayetleri romanıyla ilgili olarak, "Batman'a gidip, töre cinayetini romanlaştıracaktım. Bir noktada yoğunlaştım, çatısını kurmaya başladım, sonra vazgeçtim. Bu tür kitaplardan okurlar çok etkileniyor, kendilerini çok kaptırıyorlar. Töre, cinayet ve intiharlarla ilgili bir şey yazsam, yine çok kaptıracaklarını umuyorum. Örneğin, şöyle bir hikaye oluştu kafamda. Kadın, bir şekilde ölüme mahkum ediliyor, aile meclisi tarafından. Tetiği çekecek de reşit olmamış kardeşidir. Bakıyor,

onu çok sevdiği için, o onu vuracağına, kendini asıyor. Ben böyle bir hikaye düşündüm. Anında yazmaktan vazgeçtim. Şöyle ki, bu durumda olan o kadar çok kadınımız var ki. Mademki kurmacalardan etkileniliyor, eğer öyle bir şeye neden olursam o anda kalemi bırakırım. Bu nedenle vazgeçtim" ifadelerini kullandı.

Okumanın önemini anlatan Yazar Canan Tan, kendisinin 21 yaşında iken Diyarbakır'a gelin gittiğini ifade ederek, "Yazdığım Piraye isimli roman çok tutu. Burada, kuma gören Piraye sanmayın ki benim. Bende kuma getirecek göz var mı" şeklinde konuştu.

Aldıkları ödüllerden ve yazdığı kitaplardan da söz eden Canan Tan, kitap okumanın önemini de anlattı.

YAZAR CANAN TAN MALATYA'DA İLGİ GÖRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 15:11:04
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 21:53:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?