4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Yazın gelmesiyle hırsızlık olayları arttı

Malatya'da yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte hırsızlık olayları arttı. Tatile çıkılması ya da balkon kapısı ve pencerelerinin açık tutulmasının hırsızların işini kolaylaştırdığı bildirildi.

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, hırsızların pencerenin açık bırakılması gibi en küçük ihtimalleri bile değerlendirdiğini, özellikle tatil sebebiyle vatandaşların evde olmaması gibi durumların hırsızlığa zemin hazırladığını söyledi.

Kahya, Malatya'da hırsızlık oranlarında birkaç gündür artış olduğunu kaydederek, "Birkaç gündür hırsızlık olaylarında artış oldu. Hiç olmadığı bir şekilde sayı arttı. Hırsızlık amacıyla çeşitli illerden bir ekibin geldiğini düşünüyoruz. Hep aynı sistemle kapılar açılmış. Farklı bir yöntem kullanılmış. Hemen hemen her mahalleye gitmişler. Ekiplerimiz yabancı plakalar üzerinde duyarlı. Ayrıca kamera görüntülerinden de faydalanıyoruz. Tek kişi değil, bir grup var. 3-4 kişi olduğunu tahmin ediyoruz. Arabayla dolaşıyorlar. Birkaç yerden görüntü aldık, görüntüler inceleniyor" dedi.

Vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı uyaran Kahya, "Vatandaşlar yatak odalarında kıymetli eşyalarını bırakmasın. Yaz geliyor, havalar ısınacak, kapı ve pencereler açık bırakılmasın. Eşyalarını hırsızların bulamayacağı yerlere saklasınlar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 14:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?