6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Yemleme çalışması sürüyor

Yaban hayvanlarının yiyecek ihtiyaçlarını karşılamanın zor olduğu kış aylarında, yaban hayatını korumak amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan yemleme çalışmaları devam ediyor.

Her yıl yapılan doğaya yem takviyesi çalışmaları, ağır kış şartlarının yaşandığı Malatya'da da aralıksız devam ediyor. Orman ve Su Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Malatya Şubesi Müdürlüğü tarafından yapılan yemleme çalışması kapsamında yaban hayvanları yaşam alanlarına 600 kilogram besi yemi bırakıldı.

Ekipler, Konak Kasabası Yeni Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleriyle birlikte Konak'ta bulunan Yaban Hayatı Yerleştirme Sahası'na 500 kilogram buğday, 250 kilogram kuru yonca ve 50 kilogram et parçası, kemik ve sakatat bıraktı. Yapılan çalışmayla ilgili bilgiler veren Orman ve Su Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Malatya Şubesi Müdürü Abdullah Koç, "Bakanlığımızca ağır geçen kış şartlarında yaban hayvanlarını yemleme çalışması başlatılmıştır. Bu kapsamda Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Malatya Şube Müdürlüğümüzce de 2007 yılında Konak'ta oluşturulan Yaban Hayatı Yerleştirme Sahası'nda konalı keklik yerleştirildi. Bu kapsamda da yemleme çalışmaları yapıyoruz. Kış boyu bu çalışmalarımız devam etti.

Bu kapsamda sahamıza 500 kilogram buğday, 250 kilogram kuru yonca ve 50 kilogram et parçası, kemik ve sakatat bıraktık" dedi. Vatandaşlara da bir çağrıda bulunan Koç, "Amaç doğada yaban hayvanlarının ağır kış şartlarından olumsuz etkilenmelerini en aza indirmektir. Onların beslenme, barınma ve üremelerine yardımcı olmak. Malatya'da halkımızdan beklentimiz herkes kendi bulunduğu, yaşadığı bölgede, özellikle kırsal kesimlerde yaban hayvanlarını yemleme çalışmalarına iştirak etsinler" diye konuştu.

Koç, Malatya'da 2006 yılından beri konalı keklik çalışmaları yaptıklarını kaydederek, "Malatya'da 2006 yılından beri Akçadağ, Konak, Yeşilyurt, Sürgü, Pelitli gibi değişik alanlarda yerleştirme çalışmasında bulunduk. En son 2010 yılında Sürgü ve Pelitli'de kınalı keklik yerleştirme çalışması yaptık" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2012 Salı 15:06:06
Güncelleme :8 Mart 2012 Perşembe 15:07:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?