3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Yeni anayasa ihtiyacı

Malatya'da, düzenlenen 'Sivil ve Özgürlükçü Anayasa' konulu panelde, Türkiye'de yeni Anayasa'ya ihtiyaç olduğu dile getirildi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda, Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği (AHDD) tarafından organize edilen 'Sivil ve Özgürlükçü Anayasa' konulu panele, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca, Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri avukatlar ve vatandaşlar katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan AHDD Genel Sekreteri Dursun Karaköse, hükümetin sivil anayasa çalışmasını dernek olarak önemseyip desteklediklerini ifade ederek, sivil anayasanın elzem olduğunu vurguladı.
AHDD onursal başkanı Avukat Nivit Eray Erenler'in yönettiği panele konuşmacı olarak, Bilgi Üniversitesi'nden Doç.Dr. Ferhat Kentel, Taraf Gazetesi'nden Rasim Ozan Kütahyalı, Genç Siviller Girişimi'nden Ahmet Turan Han ve Pınar Aksayan katıldı.

Pınar Aksayan, 7 Kasım 1982 Anayasası'nın yüzde 91,3 ile oylanmasına rağmen, bu referandumun demokratik yollarla yapılmadığını ileri sürdü. 1982 Anayasası'nın 27 yılda yarısından fazlasının değiştirilmesine ve yamalı bohça durumuna gelmesine rağmen ruhunun değiştirilmediğini savunan Aksayan, "Avrupa Birliği (AB) yolunda Türkiye'ye yeni ve sivil Anayasa gereklidir" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 09:45:52
Güncelleme :27 Nisan 2009 Pazartesi 19:12:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?