3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Yeni otobüsler yollarda

Malatya Belediyesi'nin aldığı 10 yeni belediye otobüsü, düzenlenen törenle sefere başlatıldı.

Yeni alınan 10 adet otobüsün tanıtımı ve sefere başlamaları nedeniyle Yeni Cami önünde bir tören düzenlendi. Törene, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Akın, Malatya halkının kendilerini göreve getirdikleri günden itibaren belediye imkanları ile vatandaşlara hizmet etme gayretinde olduklarını belirterek, 46 milyon lira olarak devraldıkları Belediye Bütçesini 2009 yılı itibariyle 200 milyon liraya çıkardıklarını söyledi.

Belediye araç parkının ve otobüs filosunun da vatandaşlara daha iyi hizmet verecek kapasiteye çıkarılması için yoğun bir gayret gösterdiklerini belirten Belediye Başkanı Akın, "Göreve geldiğimizde, ulaşımda kullanılan otobüslerimizin bir kısmı 73 bir kısmı 76 modeldi. 70 civarında otobüsle sizlere hizmet veriyorduk. Çok şükür görev süremiz içerisinde biri engelli olmak üzere toplam 37 adet otobüs alarak otobüs filomuzu yüzde 50'nin üzerinde yeniledik. Ben göreve geldiğimde otobüslerimizin yaş ortalaması 19 idi, bugün bu otobüslerimizin ortalama yaşı 10'a indi. Elbette ki bu çalışmalarımız devam edecektir. Şu anda tanıtımını yaptığımız otobüslerimiz ise 100 kişi kapasiteli, yeşil motora sahip ve klimalıdırlar. Biz her geçen gün bu otobüslerimizi yenilemeyi sürdüreceğiz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 17:00:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?