4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Yeni parti Nisan 2009'da

Yeni Oluşum Hareketi Lideri Abdüllatif Şener, kuracakları siyasi partinin Nisan 2009'da resmi olarak faaliyete başlayacağını açıkladı. 

Malatya'da Aksaç Oteli'nin açılış törenine katılan Yeni Oluşum Hareketi Lideri Abdüllatif Şener, "Buraya bakan olarak gelmedim. Bugün buraya milletvekili olarak gelmedim. Bugün buraya dokunulmazlıklarımla birlikte gelmedim. Hepsini terk ettim. Şunu kesinlikle belirtmek istiyorum, bundan sonraki gelişlerimizde de dokunulmazlık zırhına bürünerek burada olmayacağız. Bir karar verdik. Türkiye'nin yeni bir sese ihtiyacı var. Türkiye'nin yeni bir soluğa ihtiyacı var. Kararımızı verdik. Türkiye'nin yeni bir siyasi harekete ihtiyacı vardır. Biz sizden aldığımız enerji ile yerel seçimlerden sonra Nisan ayında yeni, yepyeni bir siyasi parti kurmaya karar verdik" dedi. 

Dokunulmazlık gömleğini çıkartarak Malatya'ya geldiğini söyleyen Şener, şöyle konuştu: 

"Aranızdan biri olarak geldim. Bundan sonrada dokunulmazlık gömlekleri ile buraya gelmeyeceğim. Çünkü bizim kuracağımız siyasi parti milletvekilliği dokunulmazlığına son verecektir. Bizim tarihimizde hiç bir dönemde hukuken hiç bir padişahın, hiç bir devlet başkanının bu günkü milletvekilliği dokunulmazlığına benzer bir imtiyazı olmamıştır. Ele alınmadığı, dosyaların incelenmediği, dokunulmazlıkların kaldırılmadığı hiç bir dönem olmamıştır. Ancak bu son 6 ay içerisinde Meclis'te hiç bir dokunulmazlık dosyası kaldırılmamıştır." 

Türkiye'de ekonomik sıkıntının büyük olduğunu iddia eden Şener, "Türkiye'nin her tarafı yangın yerine dönmüştür. Bu ülkede yaşayan herkes geçim sıkıntısı içerisinde. Ekonomi iyiye mi gitti? Bu ülkede fabrikalar artmaya mı başladı? Milletin kazancımı arttı?" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 18:58:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?