3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Yeni stadın protokolü imzalandı

MALATYA'YA YENİ STAT İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'ya yapımı planlanan yeni stadyuma ilişkin protokolün Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından imzalandığını açıkladı.

AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık yaptığı yazılı açıklamada, "Sivas, Afyon ve Malatya'ya yeni statların kazandırılması ile ilgili çalışmalar bir süredir devam ediyordu. Malatya'mıza yakışan, modern bir stadın yapımına ilişkin ilgili kurumlar nezdinde gerçekleştirdiğimiz takipler neticesinde stadımızın yapımına yönelik, ilk aşama olan protokol Gençlik ve Spor Genel Müdürümüz ve TOKİ Başkanımızca 7 Aralık 2009 tarihinde imzalandı. Protokolün imzalanmasıyla resmiyet kazanan süreçte Gençlik ve Spor

Genel Müdürlüğü mülkiyetinde bulunan taşınmazın TOKİ'ye devrinin yapılmasıyla birlikte konuya ilişkin teknik çalışmalar başlayacak" dedi.

Yeni yapılacak olan stadın yaklaşık 30 bin kişi kapasiteli olacağını ifade eden Öznur Çalık "Yeni stadımız uluslararası standartlara haiz, içerisinde idari birimlerin ve diğer tesislerin bulunacağı modern bir yapı olacak. Malatya'nın özlem duyduğu sportif başarılar ve sportif altyapı çalışmaları açısından son derece önemli bir tesis niteliğinde olacak stadın yapımının tamamlanmasıyla birlikte ilimize dev bir hizmet daha kazandırmış olacağız. Yeni stadın fiziki olarak Malatya'mıza katacaklarının yanı sıra

gerek Malatyasporumuzun gerekse ilimizde spor alanında kariyer yapmayı hedefleyen gençlerimizin moral motivasyonları ve azimleri de bu süreçten olumlu etkilenecektir" şeklinde bilgi verdi.

TOKİ'ye devredilecek stadın değer tespiti Sermaye Piyasası Kurulundan lisanslı bir Gayrimenkul Değerlendirme Şirketi tarafından yapılacağını söyleyen Çalık, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden 2 kişi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan 2 kişi ve Malatya Belediyesi'nden 1 kişiden oluşacak komisyonca da değerin teyit edileceğini belirtti. Çalık, ayrıca, tesislerin gerçekleşme bedelinin devredilen taşınmazın değerinden düşük çıkması halinde aradaki farkın TOKİ tarafından tesis yapımı karşılığı veya nakdi

olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ödeneceği, fazla çıkması halinde ise fazla çıkan miktar Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nce TOKİ'ye taşınmaz devri veya nakdi olarak ödeneceğini belirtti.

Çalık, "Yeni stadın yapımına ilişkin verdiği desteklerden dolayı başta Sayın Başbakanımıza, Spordan sorumlu Bakanımıza, Milletvekillerimize, TOKİ Başkanımıza, İnönü Üniversitesi Rektörümüze, Gençlik ve Spor Genel Müdürümüze teşekkürlerimi sunuyor, hızla tamamlanmasını ümit ettiğim Yeni Stadımızın Malatya'mıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 17:03:05
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 17:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?