4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Yeni tıp öğrencilerine tanıtım toplantısı

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesini bu sene kazanan hekim adayı öğrencilere, İnönü Üniversitesi ve Tıp Fakültesini daha iyi tanıyıp uyum sağlamalarına yönelik olarak bilgilendirme ve yönlendirme toplantısı düzenlendi. 

Üniversite Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya katılan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, küreselleşen dünyaya uygun olarak öğrencilerin de kendilerini sosyal ve kültürel yönden geliştirmelerini, sadece kendi alanlarına değil farklı alanlara da ilgi göstermeleri gerektiğini vurguladı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr Ramazan Özdemir ise öğrencilere, dünyanın en kutsal mesleklerinden birisine İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi gibi modern bir ortamda adım attıklarını söyledi. 

Öğrencilerden her hastaya değer vermelerini ve kendilerini sürekli olarak geliştirmelerini isteyen Özdemir, konuşmasını üniversiteyi ve tıp fakültesini tanıtarak sonlandırdı. 

Uzun seneler İbn-i Sina üzerine araştırmalar yapan ve etkinliğe onur konuğu olarak davet edilen Prof. Dr Esin Kahya ise hekimliğin, tıpkı İbn-i Sina'nın yaptığı gibi insanın anatomisini ve ruhunu anlayarak icra edilebileceğini söyledi. 

Tıbbın, hiçbir zaman felsefeden, matematikten ayrılamayacağını ifade ederek herkesin tıp fakültesini bitirebileceğini fakat herkesin hekim olamayacağını vurgulayan Prof. Dr Esin Kahya'ya alanında yaptığı çalışmalardan ve üniversiteye teşrif etmelerinden ötürü Rektör Prof. Dr Cemil Çelik tarafından teşekkür armağanı verildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 17:47:42
Güncelleme :8 Ekim 2008 Çarşamba 17:51:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?