3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Yeni yatırımcılara ek alanlar açılıyor

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yeni yatırımcılara arsa bulabilmek için Hazineden mera alanı alındığını ve bunun için de 542 bin TL ot parası ödendiğini kaydetti.


Malatya TSO Meclisi'nin Temmuz ayı toplantısı Meclis Salonu'nda yapıldı. TSO Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında yapılan toplantıda konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya'da artık ihtisas fuarlarının düzenlenmesi gerektiğini belirterek, "Bu karma fuarlarının yerine bölgenin gelişmesi için ihtisas fuarlarının düzenlenmesi gerekiyor. Bunu Malatya Belediyesi Fuarcılık Şirketi'ne izah ve ifade edeceğiz" dedi.


Teşvik paketinden dolayı şirketlerden önemli yatırım başvuruları geldiğini söyleyen Erkoç, "1. Organize Sanayi Bölgesi'nin ek alanları için 542 bin TL tutarında ot bedelini Maliye Bakanlığı'na ödedik. Buradaki işlemlerin en kısa sürede bitirilmesini bekliyoruz. Arsa talepleri nedeniyle 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne ek alan tahsisini hızlandıracağız" şeklinde konuştu.
2. Organize Sanayi Bölgesi'nde 15 Ağustos'tan itibaren doğalgazın verileceğini belirten Erkoç, 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki alt yapı çalışmalarını bu yıl tamamen bitirilmiş olacağını ifade etti. Erkoç, TSO hizmet binası yapımı içinde çalışmaların sürdüğünü belirterek, Eylül ayında kaba inşaatın ihalesini yapmayı planladıklarını belirtti. Erkoç, proje için 8 adet projenin geldiğini ve bunlardan 1 tanesinin kabul edildiğini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 12:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?