3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Yerel gazetecilere beraat

Malatya Zirve Yayınevi cinayeti davasında mahkemenin aldığı yayın yasağını ihlal ettikleri iddiasıyla haklarında basın kanunun 19.maddesine aykırılıktan kamu davası açılan Malatya'daki bazı yerel gazetelerin sorumlu yazı işleri müdürlerinin yargılandığı dava beraatla sonuçlandı.


Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde Malatya'da Zirve Yayınevi'nde misyonerlik faaliyetleri yaptıkları iddiasıyla 1'i Alman 3 kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili olarak yerel gazetelerde ve internet haber portallarında bu dava ile ilgili olarak cezaevinde tutuklu bulunan bir zanlının ifadelerine ilişkin olarak haberin yayınlanması üzerine Cumhuriyet Savcılığınca 12 yayın kuruluşunun sorumluları hakkında yayın yasağını ihlal ettikleri iddiasıyla dava açılmıştı.


Malatya 2.Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada, basın mensupları savunmalarında bahse konu haberin yayınlanmasında yayın yasağı olduğu konusunda bilgilerinin olmaması nedeniyle yayınlandığını belirterek, beraatlarını istediler.


Cumhuriyet Savcısı, basın mensupları ile ilgili olarak "Basın kanunun 19.maddesine aykırılıktan kamu davası açılmış ise de haklarında dava açılan basın mensuplarının suç işleme kastı ile hareket etmediklerinin anlaşıldığından beraatlarına karar verilmesini" istedi.


2.Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi de, "Her ne kadar sanıklar hakkında basın kanunun 19.maddesine aykırılıktan kamu davası açılmış ise de haklarında dava açılan basın mensuplarının suç işleme kastı ile hareket etmedikleri anlaşıldığından beraatlarına" diye karar verdi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 12:04:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?