3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

'Yerel Yönetimler Bakanlığı' kurulsun

Belediye Memurları ve İl Özel İdaresi Çalışanları Sendikası (BEM-BİR-SEN) Malatya Şube Başkanı Hanifi Acar, Yerel Yönetim Bakanlığı'nın kurulmasını istediklerini bildirdi.


Sendika binasında sendikanın bazı yöneticileriyle birlikte basın açıklaması yapan Hanifi Acar, "Yerel yönetim çalışanlarının yetkili sendikası olan Bem-Bir-Sen'in 2009 yılına ilişkin Hükümetten taleplerimizi açıklayacağım basın açıklamasına hepiniz hoş geldiniz.

Sizlerin de yakından bildiği üzere her yıl 15 Ağustos tarihinde başlayan kamu çalışanları ile hükümet arasındaki toplu pazarlıklara bu yıl da umutla başlıyoruz. Yerel yönetimlerin yetkili sendikası olarak 1994 yılında bu yana sizlerden aldığımız güç ve destekle, her yıl yeni kazanımlar elde ederek bu onurlu mücadelemize devam ediyoruz. Bugün burada, toplu sözleşme masasına oturacağımız ve Kamu işveren Kurulu ile toplu pazarlık yapacağımız taleplerimizi, kamu çalışanları, kamuoyu ve siz değerli basın mensupları ile paylaşıyoruz" dedi.


"BEM-BİR-SEN olarak bürokrasinin keyfi engellemelerine rağmen, demokratik duruşumuz ve mücadelemizle, uluslararası sözleşmelerin doğrudan uygulanmasını hükme bağlayan Anayasamızın 90. maddesi gereğince bir yandan toplu sözleşme hakkımızı kullanırken, diğer yandan sendikal mücadeleye katkı sunmaya devam ediyoruz" diyen Hanifi Acar, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Kamu çalışanları içinde en fazla çalışmalarına rağmen en çok mağdur edilen çalışanların başında Belediyeler ve İl Özel İdareleri'nde zor koşullarda hizmet üreten yerel yönetim çalışanları gelmektedir.


İçişleri Bakanlığı, ülkenin asayiş ve güvenliğini öncelediği için yerel yönetimlerin sorunları muhatapsız kalmıştır. Hem çalışanların hem de Belediye başkanlarının mağduriyetlerini gidermek için yerel yönetimler bakanlığı kurulmasını istiyoruz. Kamu çalışanlarının sorunlarını çözmeyen bu kadük yasanın yeniden düzenlenerek, Anayasal hakları koruyan ve kamu çalışanları üzerindeki kısıtlayıcı hükümleri kaldıran yeni bir yasa yapılmasını istiyoruz. Başkalarının canını kurtarmak için kendi canlarını alevlerin içine atan, çoğu zaman kimyasal maddelerle zehirlenen itfaiye çalışanlarının çalışma şartları düzeltilmeli ve AB standartlarında yapılandırılmalarının sağlanmasını istiyoruz."

İha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 16:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?