4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Yeşil alan arttı

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, kendi döneminde yeşil alan yüzdesinin arttırıldığını belirterek, "18 başkan yüzde 25, biz yüzde 75 yeşil alan oluşturduk" dedi.


Başkan Akın, görevde bulunduğu 4,5 yılda yeşil alanın arttırılmasıyla ilgili yaptıkları çalışmada, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü alanı, Şeker Fabrikası alanı ile Sümerpark gibi alanlarla yeşil alan oranını yüzde 75 arttırdıklarına dikkat çekti.

Şehrin genişletilmesi yönündeki çalışmalarla da Beydağı eteklerindeki 60 bin dönüm alanı imara açtıklarını ve şehri genişlettiklerini söyleyen Akın, "Malatya'nın 120 bin dönüm imarlı alanı mevcut iken, 60 bin dönüm daha arttırdık. Bu da, şehir yüzde 50 genişledi demektir" diye konuştu.


Şehrin kuzey ve güneyinde alt merkezler oluşturarak şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için çaba gösterdiklerini belirten başkan Cemal Akın, doğalgaz çalışması konusunda da şu bilgileri verdi:
"İki yıldır hemşehrilerimiz doğalgazı kullanıyor. Doğalgaz döşenen şehirler içerisinde ilimiz, kısa sürede doğalgaz döşenen ve kullanan illerin başında geliyor. Merkezde yaşayan nüfusun yüzde 80'ine doğalgazı ulaştırdık."

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 10:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?