4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Yeşil Vagon'da eğitim tamamlandı

Çevre bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla hayata geçirilen 'Yeşil Kutu Çevre Eğitimi Projesi' kapsamındaki 'Uygulamalı Vagon Eğitim Semineri'nin Malatya ayağı tamamlandı.

Çevre ve Orman Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Bölgesel Çevre Merkezi işbirliğinde, öğretmenler ile öğrencilerde çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla yürütülen 'Yeşil Kutu Çevre Eğitimi Projesi' kapsamında, 28 Nisan tarihinden itibaren Malatya Tren Garı'nda gerçekleştirilen 'Uygulamalı Vagon Eğitim Semineri' sona erdi.

Haydarpaşa Garı'ndan yola çıkarak Malatya'ya gelen ve özel olarak yaptırılan yeşil vagonda gerçekleşen çalışmalarla ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Şebnem Feriver, seminere 15 idarecinin katıldığını söyledi. Seminerdeki amaçlarının çevre bilincini yaygınlaştırmak olduğuna dikkat çeken Feriver, "Yeşil Kutu Projesi, sürdürülebilir kalkınma çalışmalarının desteklenmesi için geliştirdiğimiz en önemli eğitim araçlarından biridir. Uzun yıllardır ilköğretim düzeyinde Avrupa'da uyguladığımız bu eğitim modelini Türkiye'de hayata geçirmekten ve projeyi daha geniş bir öğrenci kitlesine ulaştırmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi.

Proje kapsamında seminere katılan idareciler, çalışma bitiminde okullarındaki öğretmenleri bilgilendirecek. Öğretmenler de öğrencilerin bilgilenmelerini sağlayacak. İçerisinde bilgisayarlar ve 'Yeşil Kutu' eğitimleri için gerekli tüm donanımın bulunduğu yeşil vagon, projenin tamamen Türkiye ayağına özgü bir uygulama olmasıyla da oldukça dikkat çekici. 25 Nisan 2008 tarihinde Haydarpaşa Garı'ndan yola çıkan Yeşil Vagon, 5 Mayıs'ta Elazığ, 12 Mayıs'ta Muş, 21 Mayıs'ta ise Van'a gidecek.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 15:42:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?