4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Yeşilkart Tek Adım Bürosu açıldı

Malatya Valiliği Yeşilkart Tek Adım Bürosu açıldı. Cengiz Topel Caddesindeki Tapu Kadastro Müdürlüğü’nün bulunduğu binada hizmete giren Yeşilkart Tek Adım Bürosu'nun açılışına Vali Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Malatya miletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca, TSO Başkanı Hasan Erkoç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Çakır, Sağlık İl Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Vahap Boztepe, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Recep Özmen'in yanı sıra kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. 

Açılışta bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, halk hizmeti içerisinde Yeşilkart hizmetlerinin daha iyi yapılacağını belirterek, "Geçmiş dönemlerde yeşilkart büromuz elverişsiz şartlarda hizmet veriyordu. Devlet Hastanesi'nde baraka gibi bir yerde hizmet veriyor ve halkımızda büyük eziyet çekiyordu. Bunu önlemek ve hizmeti daha iyi vermek için bu bina hazırlandı. Bu bina örnek bir yer haline geldi. Genel yapılanma olarak, Tek Adım'da hizmet binası Türkiye genelinde oluşturuldu. Buranın amacı hızlı bir şekilde hizmeti gerçekleştirmek. Ayrıca, tapu dairemizin de büromuzun yanında bulunması da ayrı bir önem taşıyor. Daha önceden vatandaşlarımız Yeşilkart alabilmek için kurum kurum gezerken, şimdi en geç bir hafta içeirisinde işlemlerini halledebilecek" dedi. 

Sağlık İl Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin ise, Yeşilkart bürosunun geçmiş dönemlerde elverişsiz şartlarda hizmet verdiğini kaydederek, "Geçmişte bugünlere gelebilmeyi hayal etmek zordu. Ancak, bugün vatandaşlarımız Yeşilkart alamya geldiklerinde büromuza geldiklerinde sıra beklemiyorlar ve kavga dövüş olmuyor. Açılış için bugünü seçmemizin amacı en yoğun gün olarak bize söylendiği için. Fakat, görüyoruz ki en yoğun günde bile burada kuyruk yok ve işlemler en hızlı şekilde yapılıyor. Malatya'da 238 bin Yeşilkartlı vatandaşımız var, Malatya Merkez'de 48 bin aktif Yeşilkartlı vatandaşımız var. Ayrıca, Sağlık Uyguluma Tebliği ile 18 yaşın altında olan vatandaşlarımız Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındığı için bu vatandaşlarımıza Yeşilkart uygulaması sona ermiştir. Bu da bizim işlerimizi daha da kolaylaştırmıştır" şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardıdan Yeşilkart Tek Adım Bürosu'nun açılışı gerçekleştirilerek,

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 16:29:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?