4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Yeşilyurt'a asfalt şantiyesi

Malatya İl Genel Meclisi, Temmuz ayı 4. oturumunu gerçekleştirdi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Abdurrahman Atay'ın başkanlığında yapılan toplantıda, Yeşilyurt ilçesine yeni kurulacak asfalt şantiyesinin çevreye uygun olup olmadığı konusu görüşüldü.

Meclis Başkanı Abdurrahman Atay, Yeşilyurt ilçesinde yeni kurulacak olan asfalt şantiyesinin Malatya için gurur verici bir hizmet olduğunu belirterek, "İlimizde sadece Malatya Belediyesinin sıcak asfalt şantiyesi bulunuyor. Özel sektörümüz bu yatırıma el atmış durumda. Ben bu konuda işletme sahiplerini tebrik ediyorum. Tabi 5302 sayılı yasanın 10. maddesinin C fıkrasında Belediye mücavir alanı dışında kalan il çevre düzeni ve belediye sınırları dışındaki imar planlarını görüşmek ve karara bağlamak İl Genel meclislerine aittir. Bu konunun yerinde incelenerek, önümüzdeki oturumda da karara bağlanmasını ben öneriyorum. Dolayısıyla bu konunun çevre komisyonumuza havale edilmesini öneriyorum" dedi.

Yeşilyurt İl Genel Meclisi Üyeleri, konunun bir an önce görüşülerek, asfalt sezonu geçmeden tesisin faaliyete geçmesi yönünde talepte bulundular. Meclis Başkanı Abdurrahman Atay, konunun mevzuata uygun olarak komisyon tarafından incelenip, en kısa sürede kararın verileceğini söyledi.

Konunun çevre komisyonu tarafından görüşüldükten sonra, kararın verilmesi oy çoğunluğu ile meclis üyelerince kabul edildi.

.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 12:26:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?