30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Yeşilyurt'a özel üniversite başvurusu

YEŞİLYURT'A ÖZEL ÜNİVERSİTE İÇİN BAŞVURU YAPILDI

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine özel üniversite yapılması için başvuru yapıldığı bildirildi.

Yeşilyurt ilçesi İnönü Tepesi Sosyal tesislerinde, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk'la birlikte ortak basın toplantısı düzenleyip, 2009 yılı içerisinde yapılan çalışmaları anlatan Yeşilyurt Kaymakamı Erkan Bulgan, hizmetlerini slayt eşliğinde sundu.

Bulgan, "Mülkiyeti hazineye ait Yakınca Belediyesinde 39 dönüm alanda eğitim kompleksi yapılmak amacıyla Malatya Eğitim Vakfı'na (MEV) 49 yıllığına bedelsiz irtifak hakkı tesis edildi. Bu eğitim kompleksinde anaokulu, ilköğretim okulu ve lise yapılması taahhüt edilmiştir. Kompleksin yatırım tutarı 15 milyon 490 TL'dir ve 140 kişilik istihdam sağlaması beklenilmektedir. Malatya Eğitim ve Sanat Vakıfı özel üniversite için başvuru yaptı. Özel üniversite yatırımının toplam tutarının 102 milyon TL'dir ve projenin 2012 yılında faaliyete geçirilerek 2022 yılında tamamlanması ve 250 kişiye istihdam sağlaması beklenilmektedir" şeklinde konuştu.

İlçenin huzur ve asayişini sağlamak adına Kaymakamlık, Emniyet ve sivil toplum kuruluşları iş birliği ile İlçe merkezi ve üç beldede MOBESE ve plaka tanıma sistemi kurulması çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Kaymakam Bulgan, daha sonra özetle şunları belirtti:

"Çalışmalar bittiğinde suç ve suçlularla mücadelede önemli kazanımlar elde edilecektir Muhtarlarla, esnaflarla ve mahallenin ileri gelenleri ile rutin asayiş ve değerlendirme toplantıları yapılmakta bunun yanında özellikle okul gençliğinin kötü alışkanlıklara düşmesinin önüne geçilmesi adına gerekli emniyet tedbirleri okul müdürleri ile işbirliği içerisinde icra edilmektedir. İlçemiz Emniyet binasına Kaymakamlığımızın da destekleri ile mini spor salonu kazandırılmıştır."

Bulgan, ilçe de kullanılamaz durumda olan kapalı spor salonun çatı ve zemin işlerinin 2009 yılında tamamlandığına işaret ederek, vakıf çalışmalarını şöyle dile getirdi:

"Vakfımızca Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kapsamında S.S.Yeşilyurt Merkez Yakınca ve Bostanbaşı Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine yönelik olarak toplam 155 aileye 2'şer baş olmak üzere 310 adet damızlık düve dağıtılmıştır. Aşağıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifine yönelik olarak da 50 aile için aile başı 25 koyun 1 koç dağıtılması için proje hazırlanmış olup, 2009 yılı içerisinde onaylanmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'ne (SYDGM) gönderilmiştir. Piko ve Mefruşat Çeyiz Dikim Evi

Projesi ile 1 vatandaşımıza 15 bin TL kaynak sağlanmış olup proje 2009 yılında uygulamaya geçmiş bulunmaktadır. Dört köyümüze yönelik olarak toplam 13 kişilik Yarı Ekstansif Süt İnekçiliği Projesi hazırlanarak SYDGM'ne gönderilmiş olup projemiz inceleme aşamasındadır. 2009 yılında 1400 Aileye 1 ton kömür vatandaşların evlerine teslim edilerek dağıtılmıştır."

Kaymakam Bulgan, hizmette önceliklere ağırlık verdiklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 15:15:01
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 15:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?