4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Yetim ve fakir aileleri sevindirdiler

Malatya'da Taştepe ve Şehit Fevzi Mahallesi Yardımlaşma Derneği (TAŞEMDER) bayram öncesi yetim ve fakir aileleri sevindirdi. 

Dernek binasında 35 ailenin 100 çocuğuna Ramazan Bayramı nedeniyle giyecek yardımı yapılması töreninde konuşan TAŞEMDER Başkanı İsmail Güney, derneğin 2004 yılında kurulduğunu, amacının kimsesiz, yetim ve fakir ailelere yardım etmek olduğunu belirtti.

Dernekte 300'e yakın fakir ve yardıma muhtaç ailenin kayıtlarını tuttuklarını, müracaat edenlerin adreslerine gidilerek durumlarının yerinde tespit edildiğini, gerçekten ihtiyaçlı olanların derneğe kayıt edilerek yapılan yardımlardan faydalandırıldığını ifade eden Güney, "Ramazan boyunca 35 ailenin bayramlık, yiyecek ve giyim ihtiyacını karşıladık. Derneğe kayıtlı yetimlere de bu ay içinde iki defa, diğer ihtiyaç sahiplerine de bir defa yardım yaptık. Yıl boyunca 70 ihtiyaç sahibi aileye de sürekli yardım yapıyoruz. Yaptığımız yardımlarda bizlere katkı sağlayan 34 firmaya teşekkür ediyoruz" dedi. 

Güney, dernek olarak ayrıca eğitim ve sosyal faaliyetlerini sürdürdüklerini, çeşitli kermes ve satranç turnuvaları da düzenlediklerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 14:49:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?