4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Yetiştiriciler destek istedi

Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin olağan üstü genel kurulu yapıldı. 

Kernek Aile Çay Bahçesi'nde düzenlenen ve seçimin olmadığı, bazı kararların alındığı genel kurula, Bakanlık Temsilcileri, Divan Heyeti, Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve üyeleri katıldı. Birlik Başkanı İhsan Akın, açılış konuşmasında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 

Birliğin, 115 bin adet küpeleme çalışması yaptırdığını, 700'e yakın üyesinin bulunduğunu, şimdiye kadar Malatya merkez, ilçeleri ve tüm köylerde küçükbaş dişi hayvanlarının yüzde 80'inin küpe işleminin tamamlanarak kayıt sistemine alındığını belirten İhsan Akın, böylece hem kontrollü sağlıklı üretim hem de kontrollü sağlıklı tüketim olacağını belirtti. 

Kaçak hayvancılığın önlenmesi için bütün kurum ve kuruluşlara hem yazılı hem sözlü bilgi sunduklarını belirten Akın, "Şap aşısının mutlaka yapılması, işletme numaralarının alınması, Ziraat Bankasında hesap açılması ve birlik üyelerinin Tarım Bakanlığı'nın verdiği desteklemelerden en kısa zamanda faydalanabilmesi için bütün yetiştiricilerimizin mutlaka üye olması gerektiği bildirdik" şeklinde konuştu. 

Akın, yeni projeler geliştirerek sağlıklı et ve süt üretimi için mandıracılığın geliştirilmesi, soğuk süt toplayıcılığı, et ve süt entegresinin oluşturulması gerektiğine dikkat çekerek, "Ama bunların yapılabilmesi için mutlaka devlet destekli projelerin geliştirilip bu projelerimizden birliğimize destek verilmesi gerekmektedir. Küçükbaş hayvancılığın son yıllarda çok azaldığı Malatya'da mutlaka hayvancılığın geliştirilmesi için maddi ve manevi anlamda birliğimize destek olunması gerekir. Hayvan neslinin ve üretiminin bitmekte olduğu küçük baş hayvancılığının bir an önce canlandırılıp bazı yeni yapılanmalarla yeni ırkların da Malatya'mıza kazandırılması ve küçükbaş hayvancılığın ayakta kalabilmesi için destek verilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 14:33:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?