2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Yıldıztepe'de gerginlik sürüyor

Malatya Yıldıztepe Mahallesi'nde yaklaşık 2 ay önce gençler arasında çıkan kavgada bir kişinin ölmesi üzerine Bulgurlu köyüne taşınan 12 ailenin dün yeniden evlerine dönmeleri üzerine mahallede başlayan gerginlik devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Yıldıztepe Mahallesi'nde 29 Ağustosta gençler arasında çıkan kavgada Özgür Gezek'in bıçakla öldürülmesi üzerine olaydan sonra çoğunluğu akraba olan mahalle ikiye bölünmüş ve 12 aile evlerini terk ederek Bulgurlu köyüne taşınmıştı.

Bir süre önce evlerine geri gelmek isteyen aileler, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz ve Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'dan yardım istemeleri üzerine ailelerin barıştırılması sonucu söz konusu 12 aile, dün yeniden Yıldıztepe Mahallesi'ndeki evlerine yerleşti.

12 ailenin evlerine dönmelerine tepki gösteren mahalleli bir grup kadın, bugün Malatya Valiliği önüne gelerek Vali Halil İbrahim Daşöz'le görüşmek istedi.

Valilik çevresinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, kadınları dağılmaları yönünde uyardı. Dağılmamakta kararlı olduklarını öne süren kadınlar, daha sonra valilik binasına alındı.

Yetkililer, kadınlara savcılığa iletilmek üzere taleplerini içeren dilekçe yazdırıldığını söylediler. Valilikteki kadınlar, daha sonra dilekçeleri savcılığa iletmek üzere polis aracıyla adliyeye getirildiler.

Bu arada, gruptan bir kadın, iki ay önce yaşanan olayda ölen Özgür Gezek'in fotoğrafını gazetecilere göstererek, “Onun kanı yerde kaldı” dedi.
A.A.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 13:07:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?