4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Yusuf bebeğin dramı

Malatya'da, 1 yaşındaki Yusuf bebeğin, doğumu sırasında ve sonrasında verilen sağlık hizmetlerindeki yetersizlikler nedeniyle yüzde 92 oranında özürlü kaldığı iddia eden ailesi tarafından hukuk mücadelesi başlatıldı. Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Vahap Boztepe ise, olayın yargıda olması nedeniyle bir açıklama yapmadı. 

Malatya'da inşaatlarda çalışarak geçimini sağlayan 6 çocuk babası Sabhattin Çoban, son çocuğu olan 1 yaşındaki Yusuf'un hastane çalışanlarının dikkatsizlikleri sonucunda sakat kaldığını ileri sürdü. 

1 yaşındaki Yusuf bebeğe, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi tarafından da sürekli geçerli olmak üzere yüzde 92 oranında özürlü olduğuna dair rapor verildiği belirtildi.
 
Baba Sabhattin Çoban, "Eşim geçen yıl Malatya Devlet Hastanesi'nde Ramazan Bayramı'nın 1. günü doğum yaptı. Eşime ne şekilde doğum yaptırdıklarını bilemedik. Oğlum doğar doğmaz küveze alındı. Oğlum küvezde 3 gün kaldı. Bizi 3. gün arayarak, çocuğumuzun havale geçirdiğini ve alarak Turgut Özal Tıp Merkezi'ne götürmemizi istediler. Biz Turgut Özal Tıp Merkezi'ne gittik, neye gidelim. Çocuğun köprücük kemiği kırılmış, sol tarafı felç. Çocuk morluklar içerisindeydi. Biz her şeyi orada öğrendik. Çocuğumun tedavisi halen orada sürüyor. Çocuğumun 4. aya kadar durumu iyiydi. Ancak 4. aydan sonra çocuk havale geçire geçire şuanda gözleri de görmüyor, gözlerini kaybetti. Şuanda ne el, ne kol ne de başını tutamıyor. Oğlum, hareketsiz ve yatalak oldu. Oğlum için yüzde 92 oranında özürlü raporu verildi" iddialarında bulundu. 

Oğlunun, doğum sırasında ve doğum sonrasında hastanede yapılan hatalardan dolayı bu hale geldiğini iddia eden Çoban, "Bize hastanede bilgi verilmedi. Bilgi verilseydi, belki daha önceden tedavilerini yaptırır, oğlumun bu hale gelmesini engellerdik. Turgut Özal Tıp Merkezi'nde oğlumun MR'ını ancak 3 ay sonra alabildik. MR elimize geçene kadar da çocuk tedavisini görmedi ve ilaçlarını kullanamadı. Onun için sürekli havale geçire geçire gözlerini de kaybetti" ifadelerini ileri sürdü.
Hastanedeki görevliler hakkında şikayetçi olduklarını ancak yetkili makamların soruşturma izni vermediğini belirten Sabhattin Çoban, "Bu çocuğun hakkını soruşturup, araştırsınlar. Adalet yerini bulsun" dedi. 

Oğlunun bir bayram günü dünyaya gelmesine karşın, bayram yapamadığını söyleyen baba Çoban, "Bizim bayramımız hep hastanelerde geçti. 1 yıldır ben diğer çocuklarımla sofraya oturamıyorum" ifadesini kullandı. 

Anne Kadriye Çoban ise doğumun çok zor olduğunu belirterek, "Bir yıldır çekiyorum. Çocuğa bakıyorum, ama kahroluyorum. Çocuğumun başını yakanları Allah'ta yaksın. Biz 1 yıldır hastaneden çıkmıyoruz, suçlu olanlarda hiç yoksa cezasını çeksin. Bugün benim başımı yaktılar, yarın başkasını başını yakmasınlar" diye konuştu. 

Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Vahap Boztepe ise olayın yargıda olması nedeniyle bu aşamada konuya ilişkin açıklama yapmalarının söz konusu olamayacağını ifade ederek, yargı sürecinin bitmesi durumunda kamuoyunu bilgilendireceklerini söyledi. 

Yusuf'un durumu ile ilgili olarak Malatya Barosu Avukatlarından Zeki Taşkıran ve Ekrem Karadeniz tarafından Malatya Devlet Hastanesi'nde doğum nedeniyle Malatya İdare Mahkemesi'ne açılan davanın devam ettiği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 15:10:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?