3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Zafer Bayramı çoşku ile kutlandı

Malatya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 87. yıldönümü coşkuyla kutlandı.


Sabah Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan törende, İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi.

Anıt Defteri'ni imzalayan Tümgeneral Canan, daha sonra yaptığı konuşmada, "Ebedi Başkomutanımız, Yüce Önder Atatürk; asil Türk milletinin, tam bağımsızlık ve var olma yolunda tüm olumsuz koşullara rağmen senin önderliğinde kazandığı ve dünya tarihinde eşi benzeri olmayan büyük zaferinin 87. yılını kutlamak üzere yüksek huzurunda bulunuyoruz.

Türk ulusunu yok etmek ve yaşadığı topraklardan koparmak amacıyla Anadolu'yu istila eden emperyalist güçlere karşı başlattığın milli mücadelenin son ve altın halkası olan büyük taarruzun zaferle sonuçlanması, yalnızca Anadolu'yu istiladan kurtarmakla kalmamış, 21. yüzyılın modern Türkiye'sini oluşturmanın kapısını açmış ve temelini atmıştır.

Bizler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) birer ferdi olarak gösterdiğin yolda büyük bir heyecanla ilerlemekte ve işaret ettiğin hedeflere ulaşma azmimizi ve gayretlerimizi her geçen gün daha da artırmalıyız. En büyük eserimdir diyerek, bizlere emanet ettiğin Türkiye Cumhuriyeti'ni her türlü olumsuz koşullar altında korumaya ve kollamaya canımız pahasına devam edeceğiz. Bu mutlu ve onurlu günde minnet ve şükran duygularımızla aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.


Atatürk Anıtı önündeki program sonrası 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, Orduevi'nde tebrikleri kabul etti.
İkinci tören ise, İnönü Caddesi Kapalı Çarşı meydanında gerçekleştirildi. Törende ilk olarak Vali Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Canan ve Malatya Belediye Başkanı Çakır halkı selamladı. Kurmay Binbaşı Murat Akbulut'un 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın önemi ile ilgili konuşmasının ardından resmi geçit töreni yapıldı. Törene çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 15:06:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?