4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Zihinsel engelli okullarının dayanışması

Malatya'da zihinsel engelli öğrencilere eğitim veren Ali Kuşçu Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nin başlattığı "Tomurcuklar her yerde" projesi kapsamında Nevşehir ve Kırşehir Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezleri idareci, öğretmen ve öğrencileri Malatya'ya geldi.

Özel eğitim kapsamında yer alan zihinsel engelli öğrencilerin farklı illerde yeni arkadaşlar tanımalarını yeni şehirler ve onların kültürlerini öğrenmelerini amaçlayan proje kapsamında Malatya'ya gelen misafir öğrencilerin Malatya'ya hayran kaldıkları belirtildi. Ali Kuşçu Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Aşkın Yücel, "Bu çalışmayla hem biz idareciler hem öğretmen arkadaşlarımız eğitime yapılabilecek katkıları yerinde paylaşarak kalitemizi arttırmayı amaçlıyor. Bunun yanında zihinsel engelli öğrencilerimize ülkemizin farklı güzelliklerini göstermeyi ve yaşatarak öğretmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Nevşehir Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Erhan Akın ise böyle bir organizasyona imza attıkları için Malatya Ali Kuşçu Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’ne teşekkür etti.

Malatya'yı ve Malatya insanını çok sevdiklerini dile getiren Kırşehir Vahide Hüseyin Karahan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Menduh Arslan da "Zihinsel engelli olsa da bu çocuklar gördüklerini ve birebir yaşadıklarını kolay kolay unutmazlar. Kayısının tadını, Malatya'nın sokaklarını, kanal boyunu, şire pazarını eminim unutmayacaklar" şeklinde konuştu.

Malatya merkez başta olmak üzere Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerini ziyaret eden öğrenciler daha sonra Malatya'dan ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 14:37:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?