30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Ziraat Odası'ndan uyarı!

ZİRAAT ODASINDAN HASAR TESPİT UYARISI

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, kayısıdaki don zararı oranlarını tespiti için İl Hasar Komisyonu'nun saha çalışmalarına başladığını belirtti.

Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş düzenlediği basın toplantısında, "Bu yıl geçmiş yıllara göre yaklaşık 2 hafta önce kayısı ağaçlarının erken çiçek açmasıyla beraber 17-18-19 Mart 2010 tarihlerinde kayısı ağaçlarındaki çiçeklenme döneminde meydana gelen don afeti nedeni ile kayısı bahçelerimiz büyük oranda zarar görmüş ve çiftçilerimiz mağdur olmuştur. Meydana gelen don afeti ile ilgili olarak Tarım Bakanlığı tarafından Tarım Sigortası yaptıran ancak genel ve teknik şartlara uymaması sebebiyle sigorta

kapsamı dışında kalan, gerek ise tarım sigortası yaptırmayan çiftçilerin durumlarının tespit edilmesi istenmiştir. Yapılacak yardım ve çiftçiye yansıması konusunda Tarım Bakanlığı tarafından halen çalışmalar devam etmektedir. Çiftçilerimizin mevcut durumları ile zarar oranlarının tespiti amacıyla İl Hasar Komisyonu saha çalışmalarına başlamıştır. Bu çalışmalarımızda başta muhtarlarımız olmak üzere bütün çiftçilerimize büyük görevler düşmektedir. İl Hasar Tespit Komisyonu tarafından belirlenen ve bütün

muhtarlarımıza bildirilen çalışma takvimlerinde belirlenen tarihlerde çiftçilerimizin doğru bilgilendirilerek, çalışmaların yapılmasına dair belgelerin 7 gün süre ile ilan edilmesi ve askıda tutulması gerekmektedir. Çiftçilerimiz tarafından ise bu süre zarfından varlıklarını ve diğer gelirlerinin belirlenmesi için doldurulacak olan beyan formu muhtarlar tarafından onaylanarak komisyona teslim edilmesi gerekmektedir.

Polatbaş, İl Hasar Tespit Komisyonu tarafından hazırlanacak olan icmallerin olası yanlışlıkların düzeltilmesi için muhtarlıklarda 10 gün süreyle askıda kalacağını ve akabinde ise çalışmanın sonlandırılacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 13:52:01
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 14:12:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?