3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Zirve Yayınevi 18. duruşması

Malatya'da görülen Zirve Yayınevi davasının 18. duruşması başladı.


Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihindeki 1'i Alman toplam 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının 18. duruşmasına Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. Bugünkü duruşmada, zanlılar Emre G., Hamit Ç., Cuma Ö., Salih G. ve Abuzer Y. ile azmettirici olarak tutuksuz yargılanan Hüseyin Y. hazır bulundu. Azmettirici olarak Adıyaman Cezaevi'nde tutuklu bulunan Varol Bülent A. ise bugünkü duruşmaya getirilmedi. Duruşmaya, olayın kilit ismi Emre G.'nin babası Mustafa G. ile birlikte bazı zanlı yakınları da katılırken, öldürülen Alman Tilman Geske'nin eşi Suzanna Geske bu duruşmaya gelmedi. Mağdur avukatlarından ise sadece 2 avukat hazır bulundu.


Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılamaları süren Emre G. hakkında "Silahlı terör örgütü kurmak, örgüt yöneticisi olmak, terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde birden fazla adam öldürmek ve iş yeri dokunulmazlığını bozmak" iddiasıyla ceza isteniyor. Emre G.'ye kasten adam öldürmek suçundan 3 kez müebbet hapis, örgüt kurmak ve yönetmek suçundan 22 yıla kadar, konut dokunulmazlığı suçundan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesi isteniyor.

Olayın diğer şüphelileri Hamit Ç., Cuma Ö., Salih G. ve Abuzer Y. de "silahlı terör örgütü üyesi olmak, terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde birden fazla adam öldürmek ve iş yeri dokunulmazlığını bozmak" iddiasıyla suçlanıyor. Bu 4 şüpheli hakkında ise kasten adam öldürme suçundan 3'er kez müebbet hapis cezası, terör örgütü üyesi olmak suçundan 15 yıla kadar ve konut dokunulmazlığını ihmalden 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Tutuksuz yargılanan Kürşat K. (18) ve Mehmet G. (19) hakkında "silahlı terör örgütüne yardım etmek" iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası talebi ile yargılanıyorlar.
Duruşma sebebiyle Malatya Adliyesi çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

İha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 10:05:33
Güncelleme :19 Haziran 2009 Cuma 10:24:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?