3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Zirve Yayınevi Davası sürüyor

Zirve Yayınevi davasının 16. duruşması 13 Nisan Pazartesi günü yapılacak.

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihindeki 1'i Alman toplam 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının 16. duruşmasına Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

Zirve Yayınevi'nin 16. duruşmasında aralarında Malatya İl Jandarma Komutanı iken geçtiğimiz Ağustos ayında emekliye ayrılan Kurmay Albay M.Ü., olayın kilit ismi Emre G.'nin babası Mustafa G., İnönü Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olan R.A., daha önce İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli olan ancak şu anda Diyarbakır'da görev yapan Uzman Çavuş M.Ç. ve Emre G.'nin çalıştığı yerel gazete sahibi ile görüştüğü kişilerin bulunduğu toplam 10 kişi tanık olarak dinlenecek.
Duruşmada, Ergenekon davası ile Zirve Yayınevi davasının arasında bağlantı olup olmadığının sorulduğu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen yazıya verilecek cevabın mahkemeye ulaşması durumunda da bu konuda bir ara karar verecek olan Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ergenekon Davası'nda sanık olarak yargılanan Ergün Poyraz'ın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde istenen ifadesinin de mahkemeye ulaşması durumunda duruşmada bu konuda da bir ara karar vermesi bekleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 12:49:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?