4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Zirve Yayınevi davasında 5. duruşma

Malatya'da, Zirve Yayınevi davasının 5. duruşmasına, avukatın koruma polisiyle, öldürülen Uğur Yüksel'in babasının ise koltuk değneğiyle gelmesi dikkat çekti.

Aynı zamanda Kiliseler Birliği'nin avukatlığını da yapan mağdur avukatlarından Kemal Cengiz, tehdit edildiği gerekçesiyle koruma talebinde bulunması üzerine Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'nden bir sivil polis ile birlikte adliyeye geldi.

Öte yandan, öldürülenler arasında bulunan Elazığlı Uğur Yüksel'in babası İbrahim Yüksel de duruşmaya koltuk değnekleri ile geldi.

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde, Zirve Yayınevi Malatya Şubesi'nde Alman uyruklu Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel'i öldürmek suçundan "silahlı terör örgütü kurmak, örgüt yöneticisi olmak, terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde birden fazla adam öldürmek, iş yeri dokunulmazlığını bozmak" iddiasıyla tutuklu yargılanan Emre G., Salih G., Cuma O., Abuzer Y. ve Hamit C. ile "terör örgütüne yardım ve yataklık" suçundan tutuksuz yargılanan Kürşat K. ve Mehmet G., 5. kez mahkeme önüne çıktı.

Duruşma devam ediyor.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 17:44:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?