30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Zirve yayınevi davasında 24. duruşma

ZİRVE YAYINEVİ DAVASINDA 24. DURUŞMA BAŞLADI

Malatya'da biri Alman 3 misyonerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının 24. duruşması başladı. Duruşmaya, öldürülen Alman Tilman Geske'nin oğlu Lukas ilk kez geldi.

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihindeki biri Alman, 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının görüldüğü Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 24. duruşmasına, davada tutuklu yargılanan Emre G., Hamit Ç., Cuma Ö., Salih G. ve Abuzer Y. de "Silahlı terör örgütü kurmak ve üyesi olmak, terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde birden fazla adam öldürmek ve iş yeri dokunulmazlığını bozmak" iddiasıyla suçlanıyor. Dava kapsamında Kürşat K., Mehmet G., "Yardım ve yataklık suçundan" Hüseyin Y. ve Varol Bülent A. ise

"azmettirici" suçlamasıyla tutuksuz yargılanıyorlar.

Bugünkü duruşmaya, öldürülen Alman Tilman Geske'nin oğlu Lukas ilk kez geldi. Öldürülen Alman Tilman Geske'nin eşi Suzanna Geske, cinayetin baş sorumlusu olduğu iddia edilen Emre G'nin babası Mustafa G, tutuksuz yargılanan Hüseyin Yelki, avukatlar geldi.

Davanın iki önceki duruşmasında, Cumhuriyet Savcısı, mütalaanın hazır olduğunu da mahkemeye bildirmişti.

Davanın bir önceki duruşmasında ise, Zirve Yayınevi ile Ergenekon arasındaki bağı gösteren raporun geldiği ancak, raporun bulunduğu dosya üzerinde gizlilik kararı nedeniyle içeriğinin açıklanamayacağı belirtilmişti. Söz konusu dosya üzerindeki gizlilik kararının devam ettiği öğrenildi.

ZİRVE YAYINEVİ DAVASINDA 24. DURUŞMA BAŞLADI
ZİRVE YAYINEVİ DAVASINDA 24. DURUŞMA BAŞLADI
ZİRVE YAYINEVİ DAVASINDA 24. DURUŞMA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 10:44:03
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 11:16:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?