30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Zirve Yayınevi davasında 26. duruşma

ZİRVE YAYINEVİ DAVASINDA 26. DURUSMA BAŞLADI

Malatya'daki Alman Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel adlı misyonerlerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi'nin 26. duruşması başladı. Duruşmaya ilkez Alman Büyükelçisi de katıldı.

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihindeki biri Alman, 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının görüldüğü Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 26. duruşmaya Almanya Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz katılırken, tutuklu sanıklar Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler ile birlikte taraf avukatları hazır bulundular.

Duruşmaya Alman Tilman Geske'nin Malatya'da yaşayan eşi Suzanan Geske ile Hıristiyan Cemaati mensupları ile sanık yakınları da katıldı.

Davanın 24. duruşmasında Cumhuriyet Savcısı mütalaasını vererek, tutuklu 5 sanık hakkında "Terör, kasten adam öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve yağmaya teşebbüs" suçlarından ceza istemişti. Cumhuriyet Savcısı, olayın bir terör olayı olduğunu ve Emre Günaydın'ın terör örgütünün kurucusu ve yöneticisi olduğunu, diğer sanıklar Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler'in ise terör örgütü üyesi olduğunu iddia etmiş ve Emre Günaydın'a "Terör örgütü kurucusu ve yöneticisi olmak

suçundan "22 yıl, 3 kişiyi kasten öldürmek suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, 3 kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçundan 63'er yıl hapis ve Yağmaya teşebbüs suçundan 16 yıl hapis talep etmişti.

Mütalaada, sanıklar Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler hakkında ise "Terör örgütü üyesi olmak" suçundan 15'er yıl, 3 kişiyi kasten öldürmek suçundan 3'er kez müebbet hapis cezası, 3 kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçundan 63'er yıl, yağmaya teşebbüs suçundan 16'şar yıl hapis talep edilmişti. Mütalaada, diğer sanıklar Kürşat Kocadağ, Mehmet Gökçe, Varol Bülent Aral ile Hüseyin Yelki'nin haklarındaki suçlamalardan dolayı beratlarına karar verilmesini talep edilmişti.

ZİRVE YAYINEVİ DAVASINDA 26. DURUSMA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 10:20:01
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 14:11:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?