3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Zirve Yayınevi Davası'nda ifade değişikliği

Malatya'da Zirve Yayınevi'ne düzenlenen baskında 3 kişinin öldürülmesiyle sonuçlanan olayın kilit ismi Emre G., daha önceki verdiği ifadesinde açıkladığı kendisini azmettiren ismi, verdiği son ifadesinde kabul etmeyerek, olayda azmettiricinin olmadığını iddia etti.

Edinilen bilgiye göre, daha önce Zirve Yayınevi olayının kilit ismi Emre G., 14 Kasım 2008 tarihinde Malatya E Tipi Cezaevi'nde verdiği ifadesinde, kendisini azmettiren kişinin, aynı olayda tanık olarak dinlenen Varol Bülent A. olduğunu iddia etmişti. Bu ifade üzerine Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı yeni bir soruşturma başlatmıştı. Soruştura kapsamında Zirve Yayınevi olayının azmettiricisi oldukları iddiasıyla Varol Bülent A. ile Zirve yayınevi ile aynı dairede faaliyet gösteren Kayra Yayıncılığın eski çalışanı Hüseyin Y. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Azmettirici soruşturması kapsamında Cumhuriyet Savcılığı'na yeniden ek ifade veren olayın kilit ismi Emre G.'nin eski ifadesini değiştirerek, azmettirici olarak verdiği isimden dolayı vicdan azabı çektiğini belirterek, olayda azmettirici olmadığını ve olayı arkadaşları ile birlikte 5 kişinin gerçekleştirdiğini iddia ettiği bildirildi.

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevi Şubesi'nde 1'i Alman uyruklu 3 kişi öldürülmüştü. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Emre G., Salih G., Cuma O., Abuzer Y. ve Hamit C.'nin tutuklu olarak, Kürşat K. ve Mehmet G.'nin ise tutuksuz yargılanıyorlar.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 15:58:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?