3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Zöhre nine evine kavuştu

ZÖHRE NİNE EVİNE KAVUŞTU

Kaymakamdan kaymakamı sorup, ev sorununu anlatan Zöhre Nine, yeni evine kavuşurken, anahtar tesliminde büyük bir mutluluk yaşadı.

Hekimhan ilçesi Kaymakamı Ramazan Fani, Yukarısaz köyüne giderken yola çıkan 85 yaşındaki Zöhre Kıraç adlı yaşlı kadının "Kaymakam gelecekmiş oğul, beni ona götürür müsünüz" demesi ile gündeme gelen ve bir anda basın yayın organlarında "Kaymakamdan kaymakamı sordu" bağlığı ile yer alan olay, mutlu son ile noktalandı.

Geçtiğimiz Ağustos ayında, meydana gelen karşılaşmada, yaşlı kadın tek başına yaşadığını vurgulayarak, "Benim damım başıma çökecek. Yardım isteyeceğim, beni Kaymakama götürün" demişti.

Zöhre ninenin bu isteğini kış öncesi yerine getirmek üzere kolları sıvayan Hekimhan Kaymakamlığı ise evin yerine yenisini yaparak, anahtarını da yaşlı kadına verdi.

Zöhre ninenin sevincinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Kaymakam Ramazan Fani, sosyal devlet olmanın gereği olarak yaşlı, hasta, dul ve yetim vatandaşlarımızdan fakru zaruret içerisinde bulunanlara devletin şefkat elini öncelikli olarak uzattıklarını, bu kapsamda Hekimhan ilçesinde 2 yıl içerisinde 65 vatandaşa barınma yardımı yaptıklarını, Zöhre teyzeninde bu vatandaşlardan biri olduğunu ifade etti.

ZÖHRE NİNE EVİNE KAVUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 12:21:02
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 12:59:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?