18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Aslanoğlu'dan ilçeye ziyaret

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, kayısıdan dolayı 200 milyon dolar zarar meydana geldiğini belirtti.

Darende İlçesi'nde kaymakamlık, belediye ve ziraat odasını, şoförler cemiyetini ziyaret ederek görüşmelerde bulunan Aslanoğlu, Tiryandafil Otel'de köy muhtarlarıyla toplantı yaparak muhtarların sorunlarını dinledi.

Toplantının siyasi bir amaç taşımadığını belirten Aslanoğlu, "Darende'nin ortak menfaati için bir aradayız, el ele kol kola birlikte Darende'ye neler yapabiliriz bunun takibi peşindeyiz. Bize oy veren ya da vermeyen ayrımı yapmadan herkese eşit hizmet sunmak durumundayız. Biz Malatya'nın 7 milletvekili olarak bir araya gelirsek çok başarılı işler yapacağımıza inanıyorum ama maalesef şu ana kadar bu birlikteliği gerçekleştirememenin üzüntüsünü yaşıyorum" dedi.

Malatya'nın yarası haline gelen kayısı sorununa değinen Aslanoğlu, "Kayısı bizim ekmeğimizdir. 50 bin ailemizin geçim kaynağı olan kayısıda bu yıl üzülerek belirtiyorum ki 200 milyon dolar zarar edilmiştir. Çünkü geçen yıl kayısıyı don vurdu zarar meydana geldi. Bu yıl rekolte yüksekliği nedeniyle kayısı para etmedi" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 21:00:14
Güncelleme :11 Kasım 2005 Cuma 21:04:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?