18
Mayıs
2024
Cumartesi
MAGAZİN

Umutlar 'The İmam'a bağlandı

Malatya'nın Darende İlçesi'nde çekimi devam eden 'The İmam' adlı filmin ekibine yemek veren Darendeliler Derneği Başkanı Durmuş Doğan, "Bu film sayesinde ilçemiz tanıtılacak" dedi.

'The İmam' filmin ekibine Darende İlçesi Yeniköy'de verdiği yöresel yemekte konuşan Darendeliler Derneği Başkanı ve Malatya Valiliği Yazı İşleri Müdürü Durmuş Doğan, sanatçıları ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, "Sanata ve sanatçıya gereken önemi vermemiz gerekir. Yöremizi ve mahalli yemeklerimizi tanıtmak ve sanatçılara değer verdiğimizi göstermek amacıyla verdiğimiz yemeği, film ekibinin unutmayacağını ümit ediyorum" dedi.

Darende İlçesi'nin tarihi yerlerini de anlatan Doğan, Somuncu Baba Külliyesi, Günpınar Şelalesi, Aslantaşlar, Tohma kanyonu ve diğer tarihi eserleri hakkında bilgi vererek, ilçelerinin doğa harikası olduğunu vurguladı. Senaryosunu Ömer Lütfü Mete'nin yazdığı ve çekimleri Malatya'nın Darende İlçesi'ndeki bir köyde gerçekleşen 'The İmam' adlı filmde, imam hatip lisesinden mezun olduğunu saklayan bir mühendisin sıkıntıları, iç dünyasındaki çatışmaları ve gerçeklerle yüzleşmesi anlatılıyor.

Yönetmenliğini Mustafa Cihat ile İsmail Güneş'in yaptığı ve 500 bin dolara mal olması beklenen filmin başrollerini müzisyen Eşref Ziya ile kamuoyunun Ekmek Teknesi dizisinden tanıdığı Ahmet Yenilmez paylaşıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 12:02:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yuksel erdogan IP: 85.99.83.xxx Tarih : 19.08.2005 14:25:36
Daha önce ilçemizde bir çok film çekildi. Ancak daha önce çekilen Kenger filminde yaşanan ve ilçemizin hiç bir geleneğini yansıtmayan bir yapıma benzemesini istemiyoruz.