23
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

11 yıl sonra yeniden

Malatya'nın Darende İlçesi'nde bulunan Günpınar Şelalesi'nin turizme kazandırılması için 11 yıl önce hazırlanan Çevre Düzenlemesi Projesi yeniden ele alınıyor.

Çevre ve Kültür Değerleri Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Malatya Bölge Koordinatörü Bekir Sözen, Türkiye'de birkaç tabii şelaleden birisi olarak kabul ettikleri Günpınar Şelalesi için 1994 yılında Malatya Valiliği tarafından Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Gönül Evyapan ve ekibine hazırlatılan projenin yeniden ele alındığını kaydetti.

Günpınar Şelalesi'nin özellikle yaz aylarında binlerce kişi tarafından gezi ve piknik amaçlı olarak ziyaret edildiğini belirten ÇEKÜL Bölge Koordinatörü Bekir Sözen, "Bir tabiat harikası olan Günpinar Şelalesi çevre düzeni açısından ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle turistik turlar için cazip gelmiyor. Malatya Valiliği, Darende Kaymakamlığı ve ÇEKÜL Vakfı işbirliğiyle projenin Avrupa Birliği (AB) fonlarından yararlanması için Doğu Anadolu Kalkınma Birliği'ne (DOKAB) sunulacak. 1994 yılı birim fiyatlarıyla 11 bin YTL tutarında olan proje şu anda 1 milyon YTL civarında" dedi.

ÇEKÜL Malatya Bölge Koordinatörü Sözen, otopark, tuvalet, idari binim, lokanta, kafeterya, seyir terası ve 12 odalı bir konaklamayla çevre düzenlemesini kapsayan projenin hayata geçirilmesi durumunda Günpınar Şelalesi'nin turizm potansiyelini önemli oranda yükselteceğine inandıklarını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 16:08:38
Güncelleme :5 Aralık 2005 Pazartesi 16:16:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yüksel erdoğan IP: 85.104.220.xxx Tarih : 15.12.2005 23:53:08
memleketimizin nefes alınabilecek güzide yerlerinden biri. özellikle çevre düzenlemesi ve temizlik elden geçirilmesi bölgeye olan rağbati dahada arttıracaktır. d