18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Erozyonla mücadele ekmek kapısı oldu

Malatya'da bu yıl sonbaharda toplam 5 milyon adet tohum ekimi ve fidan dikimi yapılacağı bildirildi. Malatya'daki ağaçlandırma ve erozyonla mücadele çalışmaları kapsamında her sezon yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edildiği belirtildi.

Malatya Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Erozyonla Mücadele Şube Müdürü İsmail Hakkı Atabey, "2005 yılı programımızı tamamladık. Bin 750 hektarda erozyon kontrolü, 200 hektarda ağaçlandırma ve 450 hektarda meşe rehabilitasyonu iyileştirilmesi programımız tamamlandı. 2005 yılı sonbaharında yaklaşık 5 milyon ocakta tohum ekimi ve fidan dikimi yapılacaktır. Bunun 1 milyon 200'ü fidan, yaklaşık 4 milyonu ise meşe ve badem tohumu.Çalışmalarımız ağırlıklı olarak Doğanşehir-Sürgü, Kurucuova, Pütürge, Arguvan, Hekimhan, Darende ve Malatya-Gündüzbey'de sürdürülüyor" dedi.

 Atabey, ağaçlandırma ve erozyonla mücadele kapsamındaki çalışmalarda özellikle köy tüzel kişiliklerin çalıştırıldığını belirterek, "Her sezon yaklaşık 2 bin kişi ağaçlandırma çalışmalarıyla erozyonla mücadele çalışmalarında iş imkanı buluyor" diye konuştu.

Beydağı'ndaki ağaçlandırma çalışmaları hakkında da bilgiler veren Atabey, Beydağı'nda yaklaşık 500 bine yakın fidan bulunduğunu aktararak, burada şu anda yaklaşık 3 bin dönümün tel örgüyle çevrildiğini kaydetti. Atabey, Beydağı'ndaki kurumuş fidanların yerine sonbaharda yapraklı boylu fidan dikeceklerini söyledi.

Atabey, Özel İdare Müdürlüğü tarafından alınan 4'er tonluk 2 adet sulama tankeriyle Beydağı ve diğer merkezdeki ağaçlandırma alanlarında sulama yaptıklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 15:19:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?