18
Mayıs
2024
Cumartesi
YEŞİLYURT - MALATYA

Ahırda iki bin litre sahte rakı

Malatya’da Jandarma’nın gerçekleştirdiği operasyonda, sahte rakının imal edildiği köydeki baskınlarda sahte rakı için kullanılan malzemeler, bir ahırda ele geçirildi.

Malatya Jandarma İl Alay Komutanlığı Kaçakçılık ekipleri ile Yeşilyurt İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmada, dün akşam saatlerinde Yeşilyurt ilçesine bağlı Seyituşağı köyünde imal edildiği iddia edilen 2 bin litre sahte rakının ele geçirildiği belirtildi.

Jandarma ekiplerinin 3 ayrı noktada yaptığı operasyonda sahte rakının yapımında kullanılan malzemelerin inek ve atın bulunduğu ahırda saklandığı ortaya çıktı. Operasyonda, sahte rakıların konulduğu çöpten toplanmış çok sayıda pet şişe de ele geçirildi.

Jandarmanın operasyonu esnasında sağlıksız ortamlarda sahte rakıların üretildiği görülürken, bir eve yapılan baskında ise, rakı malzemeleri inek ve atın bulunduğu ahırda saklandığı tespit edildi. Jandarma’nın sahte rakı operasyonunda köyde Hasan Hanbey ile ismi öğrenilemeyen 2 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

Jandarma’nın sahte rakı operasyonu kapsamında Malatya kent merkezinde ise rakıların satıldığı noktalarda operasyon düzenlediği ve Esik Köy Garajı’nda, Mustafa Doğan’a ait bakkal dükkanında sahte rakı ele geçirdiği ve bu şahısla ilgili soruşturmanın da devam ettiği kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 12:53:06
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 12:15:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?