17
Mayıs
2024
Cuma
YEŞİLYURT - MALATYA

Namus cinayeti kurbanı genç kız bakire çıktı

Malatya’da bir kişiyle gayrı meşru ilişkiye girdiği iddiası ile öldürülen genç kızın, mahkemeye gönderilen otopsi raporunda bakire olduğu ortaya çıktı.


Genç kızın ölümüne neden olan ağabeyi ise jandarmaya verdiği ilk ifadesinde kız kardeşini namus meselesi nedeniyle öldürdüğünü ileri sürmüştü. Genç kızla ilişkiye girdiği iddia edilerek tutuklanan şahıs hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı Gözene Köyü Meletderesi mevkiinde 5 Nisan 2004 günü meydana gelen olayda, Şinasi Barca (19), kız kardeşi Ayşe Barca’yı (18), Hacı Özkılıç (52) ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle av tüfeğiyle öldürmüştü. Katil zanlısı Şinasi Barca kız kardeşini evlerine misafirliğe gelen hayvan tüccarı Hacı Özkılıç (52) ile ilişkiye girdiği ididası ile öldürdüğünü iddia etmişti.

Olaydan sonra jandarma tarafından başlatılan soruşturma kapsamında katil zanlısı Şinasi Barca ile öldürülen kızla ilişkiye girdiği iddia edilen Hacı Özkılıç ve olaya karıştığı iddia edilen genç kızın babası Cumali Barca (63) soruşturma sonrasında tutuklanarak cezaevine konulmuşlardı.

Genç kızın ölümünden sonra yapılan otopsi raporu Malatya Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Otopsi raporunda genç kızın bakire olduğu kaydedildi.

Yaşanan gelişme sonrasında genç kızla ilişkiye girdiği ididasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan hayvan tüccarı Hacı Özkılıç ile genç kızın babası Cumali Barca serbest bırakıldı.

MALATYA - İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2004 Cuma 03:29:38
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 12:23:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kübra keskin IP: 85.102.173.xxx Tarih : 19.10.2008 12:48:49

yazık olmuş kıza günahını almışlar mekanı cennet olsun