17
Mayıs
2024
Cuma
YEŞİLYURT - MALATYA

Park bekçisinin katil zanlısı hakim karşısında

Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi’nde bir park bekçisini öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan şahsın yargılanmasına başlandı.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Cumhuriyet Başsavcısı esasa ilişkin mütalaasında, sanık Umut Bozdemir hakkında kasti aşan adam öldürme ve mütecaviz sarhoşluk suçlarını işlediği gerekçesiyle TCK’nın 448. maddesi ile TCK 452/1 maddesi TCK 572/1.33. ve 40. maddeleri uyarınca hüküm verilmesini talep etti.

Duruşmada ifade veren sanık Umut Bozdemir, olay anında içkili olduğunu doğrulayarak, "Parka girmek için kapıyı açmak istedim. Beni elektrik çarptı, yere düştüm. Seslendim, yukarı kısımdan gelen bekçi niçin gezdiğimi sordu. Ben de lavaboya gitmek istediğimi söyledim ve neden kapıya elektrik verdiğini sordum. Bana küfür etti. Beni içeri alarak yukarı doğru çıkmamamı istedi. Ben arkasından giderken av tüfeğini alarak bana doğrulttu. Tüfeği boğazıma yaslayıp dizlerimin üstüme çökmemi istedi. Ben karşı çıktım. Tüfeğin namlusu ile boğazımı dürtmeye başladı. Beni öldürüp çöplüğe gömeceğini söyledi. Yüzüme tükürdü. Yüzünü çevirdiği an, ben tüfeğin namlusunu tuttum. Elektrik çarptığından sağ elim tutmuyordu. Sol ayağımla karnına 2-3 tekme vurdum, yere düşüp kafasını kaldırım taşına vurdu. Tüfeği alıp sapını yere vurarak ben kırdım. Bekçi sonra kulübeye gitti. Yerde kan izlerini görünce bekçiyi alıp hastaneye götürdüm. Kendisi hastanenin merdivenlerinden çıkarken, ben oradan ayrıldım" diye konuştu.
Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

BURHAN KARADUMAN MALATYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 15:43:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selahattin bozdemir IP: 81.215.163.xxx Tarih : 14.01.2008 14:58:11

umut bozdemir o olayda sarhoşmuş ve hakkında çok fazla ceza verildi malatyada yeşilyurt belediye personelinden orhan aşık ı kasti planlı ayık kafayla arkadan bıçak saplamak suretiyle öldüren yaşar hasçelik 5 sene gün aldı ve 4, senesinde aftan çıktı yasar hascelik az ceza yedi demiyorum hakkı odur belki ama 2 olayı karsılastırınca da umut bozdemir e 6 yıl çok fazla değil mi bir insanın ömrünün 6 yılını çürütüyolar bu haksızlıklarla yazıyosanız bunları da yazın neden yargı adil değil